Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 194

datum: 5 oktober 2006

Stadsgesprekken over WMO-beleid

Het college van B&W wil begin volgend jaar stadsgesprekken voeren met inwoners en organisaties in Amersfoort over het WMO-beleid. De gemeente is in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht dit beleid vast te leggen in een vierjarig beleidskader.

Om invulling te kunnen geven aan het lokale WMO-beleid moeten eerst een aantal fundamentele vragen met inwoners van de stad en de gemeenteraad worden besproken, zo stelt het college. Volgens de WMO hebben burgers, organisaties en overheid een gedeelde verantwoordelijkheid in het ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen aan de samenleving. Een belangrijke vraag is dan bijvoorbeeld: tot hoever reikt de verantwoordelijkheid van individuele burgers, organisaties en overheid in de zorg voor de zwakkere medemens? De vragen zijn onderdeel van het procesvoorstel ter voorbereiding op het vierjarig beleidskader WMO. Dit voorstel zal aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Invoering WMO in Amersfoort
Gemeente Amersfoort heeft gekozen voor een zorgvuldige en gefaseerde invoering van de WMO. Het streven is dat cliënten zo min mogelijk hinder ondervinden van de invoering van de nieuwe wet. IN 2006 treft Amersfoort daarom alle noodzakelijke voorbereidingen om een naadloze overgang naar de WMO per 1 januari aanstaande te realiseren. In overgangsjaar 2007 zal vervolgens het beleidskader WMO in samenspraak met belanghebbenden en geïnteresseerden worden opgesteld.

Informatie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, telefoon: 469 45 04, e-mail: jec.delacroix@amersfoort.nl.


---- --