FNV

FNV Bondgenoten wil werkzekerheid voor werknemers Flextronics

FNV Bondgenoten wil werkzekerheid voor de ruim 450 werknemers die bij Flextronics hun baan dreigen kwijt te raken door een reorganisatie. De bond zet sowieso vraagtekens bij de nut en noodzaak van de reorganisatieplannen, die het bedrijf vandaag bekend maakte.

Bestuurder Jac Christiaens van FNV Bondgenoten is benieuwd naar het toekomstplan van de directie van Flextronics: Krap twee jaar geleden zijn er ook al zon 300 arbeidsplaatsen verdwenen en ik vraag me af wat de directie sindsdien heeft ondernomen. Christiaens is ook geschrokken van de omvang van de ingreep: Dat er iets aan zat te komen was helder, maar dit is heel fors.

FNV Bondgenoten wil zo snel mogelijk met de directie om tafel om afspraken te maken voor de getroffen werknemers. De bond wil een werk-naar-werk-regeling,ook voor de uitzendkrachten, een vrijwillige vertrekregeling en een sociaal plan dat de negatieve gevolgen voor het inkomen van de werknemers tot een minimum beperkt. Daarnaast wil de bond een werkgarantie voor de achterblijvers.

Bij Flextronics werken nu nog bijna 700 mensen. Het bedrijf maakt kopieerapparaten.
---