Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 5 oktober 2006

Zaanstreek-Waterland, 05-10-2006

Met: docente bestolen, huiselijk geweld en blikseminslag

Docente bestolen

Zaandijk, woensdag 4 oktober 2006, 13:05 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een aangifte van diefstallen gedaan door een docente van een school aan de Elvis Presleystraat. Twee 13-jarige leerlingen zouden tot twee maal toe in de klas geld uit de tas van de docente hebben gestolen. Twee 14-jarigen zouden na de tweede diefstal hebben meegedeeld in de buit. De 13-jarigen hebben bij de schoolleiding de diefstal bekend en zijn vervolgens geschorst. De leerlingen worden binnenkort door een jeugdagent van het wijkteam Zaandam-West uitgenodigd voor verhoor. Zij zullen worden doorverwezen naar bureau Halt of de jeugdrechter.

Gestolen auto terecht

Purmerend, woensdag 4 oktober 2006, 18:49 uur.

Een bewoner van de Roerdomp heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn auto die voor zijn woning geparkeerd stond. De diefstal van de witte Honda CRX moet hebben plaatsgevonden tussen zondag avond 1 oktober en de woensdag daarna. Door aanpassingen was aan de auto een sportiever uiterlijk gegeven. Surveillerende agenten troffen de auto woensdagavond aan op de Westervenne. De voorwielen waren verwijderd en de auto was op stenen gezet. Indien iemand iets gezien heeft van de diefstal van de auto of het verwijderen van de wielen kan er contact worden opgenomen met het wijkteam Overwhere via 0900-8844.

Blikseminslag

Zaandijk, donderdag 5 oktober 2006, 06:31 uur.

In een flat aan het Paukenhof is de bliksem ingeslagen. De brandweer heeft metingen verricht en de woning gelucht omdat er een hevige brandlucht hing. Vermoedelijk is deze brandlucht ontstaan doordat de computer van binnen is gaan smeulen. Bij buren waren de stoppen doorgeslagen. Daarom ging de brandweer daar ook even controleren. De brandweer hoefde verder niet op te treden en de bewoners konden in hun huizen blijven. De bliksemschade aan elektrische apparatuur wordt door de bewoners nog onderzocht.

Getuigen mishandeling kermis

Assendelft.

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaatsvond op zondagavond even na tien uur tijdens de kermis. In de grote feesttent bij 'Het Wapen van Assendelft' werd een portier door een man op zijn mond geslagen waardoor de kaak van de bewaker werd gebroken. De dader wordt omschreven als een jongeman met een stevig postuur en met een lengte van 180 tot 190 cm. Hij was gekleed in een zwart T-shirt. Een ieder die inlichtingen hierover kan verstrekken wordt verzocht contact op te nemen met het wijkteam Assendelft, telefoon 0900-8844 of via "Meld Misdaad Anoniem" via 0800 - 7000.

Drankcontrole

Assendelft, donderdag 5 oktober 2006, 01:01 uur.

De politie heeft woensdagavond op de Dorpsstraat een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 653 bestuurders aan een blaasproef onderworpen. Zeven bestuurders hadden teveel gedronken en kregen proces-verbaal. De hoogst gemeten hoeveelheid was ruim twee en een half maal (1,3 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid. Verder werd één bromfietser bekeurd omdat hij niet in het bezit was van een certificaat. Een andere bromfietser kreeg een boete voor rijden zonder helm.

Huiselijk geweld

Oosthuizen, woensdag 4 oktober 2006.

De politie heeft een 41-jarige man uit Oosthuizen aangehouden omdat hij wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld. De man zou stelselmatig zijn minderjarige dochter hebben mishandeld. Na de aangifte door het meisje werd door de recherche uitgebreid onderzoek gedaan voordat tot aanhouding werd over gegaan. De verdachte, die de aantijgingen ontkent, werd ingesloten en in verzekering gesteld. Het meisje is elders ondergebracht.