Lancering nieuwe NVP Sollicitatiecode

Nvp

PERSBERICHT

Lancering nieuwe NVP Sollicitatiecode
Dé gedragscode voor werving en selectie

De NVP Sollicitatiecode is in overleg met de Stichting van de Arbeid aangepast aan de huidige normen binnen het HR-vakgebied en beslaat nu méér dan alleen het sollicitatieproces. Het doel van een nieuwe code is om een norm te bieden voor een transparante en eerlijke werving- en selectieprocedure.

Donderdag 12 oktober a.s. zal de nieuwe NVP Sollicitatiecode gelanceerd worden tijdens de Arenabijeenkomst 'werving & selectie anno 2006' op. Deze bijeenkomst vindt van 10.30 tot 12.00 uur plaats op de beurs 'Performa 2006' in de Jaarbeurs te Utrecht.

De nieuwe NVP Sollicitatiecode zal gepresenteerd worden door de heer R. Jansen, voorzitter van de Commissie NVP Sollicitatiecode. Vervolgens zal de nieuwe code uitgereikt worden aan mevrouw drs. J.M.A. Mooren, secretaris van de Stichting van de Arbeid. Ook zal er tijdens deze Arenabijeenkomst op een interactieve manier worden ingegaan op de vraag: Wat is jouw werving & selectiestrategie in de huidige, gespannen arbeidsmarkt? Door het voorleggen van recente dilemma's omtrent deze vraag worden P&O-professionals uitgedaagd om te discussiëren over werving & selectie anno 2006.

Na afloop ontvangen de bezoekers de nieuwe NVP Sollicitatiecode. De nieuwe code is vanaf 12 oktober ook te downloaden op www.nvp-plaza.nl/sollicitatiecode.

Achtergrond NVP Sollicitatiecode:
De NVP Sollicitatiecode is een gerenommeerd product van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) dat in 1979 is opgesteld. De belangrijkste drijfveer destijds was de bescherming van de sollicitant als minder machtige partij. De afhankelijkheidspositie van de sollicitant en werknemer is de laatste jaren echter aanzienlijk veranderd. Er is veel meer dan voorheen sprake van gelijkwaardigheid. Sollicitanten zijn ook potentiële klanten of ambassadeurs, die van een organisatie kwaliteit en duidelijkheid verwachten. Niet alleen als het gaat om producten en diensten maar ook bij het sollicitatieproces. In deze context past een sollicitatiecode 'nieuwe stijl'.