BredeSchoolNet


Pilot test mogelijkheden met kunst

Kunstenmakers' moet uitvinden wat de mogelijkheden zijn met kunsteducatie op de brede scholen én in de buitenschoolse opvang. Het Zuid-Hollandse pilotproject wordt uitgevoerd door JSO en Kunstgebouw.

Op de meeste Zuid-Hollandse scholen voor primair- en voortgezet onderwijs zijn lessen in kunst en cultuur een normaal en gewaardeerd verschijnsel. In de buitenschoolse opvang vormen kunst en cultuur echter nog geen vast onderdeel in het activiteitenaanbod.

JSO en Kunstgebouw hebben daarom de handen ineen geslagen en ontwikkelden Kunstenmakers , een pilotproject waarmee ze de behoeften en mogelijkheden van kunst- en cultuureducatie op vier brede scholen en buitenschoolse opvanginstellingen onderzoeken.

Kunstgebouw staat voor Stichting Kunst en Cultuur Zuid-Holland; JSO voor Expertisecentrum voor Jeugd, Samenleving en Opvoeding.

In het najaar van 2007 organiseren de twee organisaties een provinciale werkconferentie over kunsteducatie. De ontwikkelde visie wordt gepresenteerd als hoofdstuk Kunsteducatie' in het Handboek Brede School van de provincie Zuid-Holland.

>> www.jso.nl
>> www.kunstgebouw.nl