Gemeente Apeldoorn



Voorrondes Louise de Brauwprijs van start

In navolging van het succes van afgelopen jaar start voor de tweede keer de Louise de Brauwprijs in de nieuwe opzet. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een bijzondere vrijwilliger of aan een bijzonder vrijwilligersproject. Iedereen die zich in Apeldoorn onderscheidt door een actieve vrijwilligersrol komt in aanmerking. Individuen, projecten en organisaties. Georganiseerd én ongeorganiseerd. Jong en oud. Het maakt niet uit.

Het Louise de Brauwprijsjaar is verdeeld in vijf periodes. Er zijn vijf categorieën waarvoor vrijwilligers kunnen worden voorgedragen, te weten zorg, welzijn, sport, cultuur en natuur& milieu. Voor iedere categorie kunnen individuen, projecten of een groep personen aangemeld worden. In iedere periode wordt een genomineerde gekozen door een vakjury. Er zijn dus uiteindelijk vijf genomineerden die meedingen naar de Louise de Brauwprijs. Aan het eind van alle selectierondes wordt in juni de winnaar van de Louise de Brauwprijs 2007 gekozen. De genomineerden worden in Weekend Totaal en op de website van de gemeente bekendgemaakt.

De eerste nominatieronde voor de Louise de Brauwprijs gaat maandag 9 oktober a.s. van start. Tot en met 24 november 2006 kunnen projecten of personen die verschil maken in de categorie Zorg worden voorgedragen. Bij het voordragen van personen of organisaties moet duidelijk worden gemotiveerd waarom de genomineerde daadwerkelijk helpt het verschil te maken in Apeldoorn. Projecten of personen die afgelopen jaar werden voorgedragen in deze categorie waren onder meer de seniorenvoorlichting van Alert, de stichting Tuinen van Zuidbroek waar mensen uit psychiatrische instellingen kunnen werken, de truckersdag bij s Heeren Loo of het aaihondenproject bij Casa Bonita.

In 2005 is gekozen voor een andere invulling van deze vrijwilligersprijs. De nieuwe opzet van deze prijs met tussentijdse nominaties voor de vijf categorieën zorg, welzijn, sport, cultuur en natuur en milieu bleek een groot succes. Maar liefst 56 projecten werden voor de verschillende categorieën ingediend. De jury had een zware klus aan het kiezen van vijf genomineerden.

The Greenstreet Boys, St. Antonie huisdierenopvang bij Spatie, Real-X Indoor fun-/skatepark, het ASK-Theater en Eline Scholten en Dorien Scheltens streden om de Louise de Brauwprijs 2006. Uiteindelijk werd Real-X door de eindjury gekozen tot winnaar. Het prijzengeld van

2.500,- werd besteed aan materialen voor het indoor fun- en skatepark voor jongeren.

De publieksprijs ter waarde van 500,- ging naar The Greenstreet Boys, zij vervullen wensen van mensen met een beperking.

Voor het laatst bijgewerkt op: 5-okt-2006 03:50