Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (5/10)

OOSTERHOUT NB, 5 oktober 2006

Man aangehouden na doen valse aangifte

TERHEIJDEN: Woensdag 4 oktober om 23.05 uur kreeg de politie de melding dat op de kruising van het Koningsveld en het Ravensnest een auto tegen een boom was gereden. Politieagenten troffen even verderop de achtergelaten auto aan. De bestuurder ervan werd niet aangetroffen. De auto werd weggetakeld, terwijl de politiemensen achterhaalden op wiens naam het voertuig stond. Dat bleek een 37-jarige man uit Terheijden te zijn.

Deze man meldde zich donderdagochtend 5 oktober in het politiebureau om aangifte te doen van diefstal van zijn auto. Politieonderzoek had echter al uitgewezen dat de man zelf de bestuurder van de auto was geweest en betrokken was geweest bij het eenzijdig ongeval. De man is echter niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Nadat de man aangifte had gedaan, is hij aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval, rijden zonder geldig rijbewijs en het doen van een valse aangifte. De man heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

Voorkom flipperen en hengelen

OOSTERHOUT: Op woensdagavond 4 oktober is er ingebroken in een woning aan de Tempelierstraat in Oosterhout. Het misdrijf vond plaats tussen 22.30 uur en 23.30 uur. De nog onbekende dader is de woning vermoedelijk binnen gekomen door te flipperen of te hengelen.

Bij het flipperen steekt de inbreker steekt een oude creditcard of een liniaaltje tussen de deur en het slot. Daarmee steekt hij de schoot terug, waardoor de deur open gaat. Dit flipperen is te voorkomen door de deur op het nachtslot te doen. Op dezelfde manier wordt ook het ouderwetse hengelen voorkomen. Bij de hengelmethode wordt via de brievenbus de voordeur geopend met een ijzerdraad of een klerenhanger. De gedupeerde bewoner miste bij thuiskomst onder andere een geldbedrag, een laptop, mobiele telefoon en een fototoestel. De politie nam een aangifte op en liet de technische recherche een sporenonderzoek instellen.

Jeugdige winkeldiefjes opgepakt

RIJEN: Op woensdagmiddag 4 oktober werden rond 17.30 twee minderjarige winkeldieven opgepakt. Dat gebeurde in een supermarkt aan het Wilhelminaplein. Het duo had drop en cosmetica gestolen met een waarde van circa 11,- De twee Rijense meisjes (14 en 13) bekenden naast de diefstal waarvoor ze opgepakt waren, nog eens zestien andere winkeldiefstallen. Het duo is na verhoor weer aan de ouders overgedragen. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. Verder is er ook een melding gedaan aan de Jeugdhulpverlening. De politie benadert de overige gedupeerde winkeliers met de vraag om aangifte te doen.

Politie waarschuwt voor internetoplichters

NIEUWENWIJK: Een 30-jarige vrouw uit Nieuwendijk Kaatsheuvel is vermoedelijk het slachtoffer geworden van een internetoplichter. De vrouw had via de website speurders.nl een digitale fotocamera van 170,- gekocht. De bestelling en betaling vonden al plaats in februari van dit jaar. De vrouw werd door de verkoper constant aan het lijntje gehouden en kreeg haar camera steeds niet geleverd. De vrouw heeft inmiddels zelf via Internet onderzoek gedaan, waarbij bleek dat ze slachtoffer was geworden van een notoire oplichter.
Op donderdag 5 oktober deed ze daarom aangifte bij de politie. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de aanbieder van het fototoestel. De politie waarschuwt om voorzichtig te zijn bij het doen van aankopen via dit soort verkoopsites. Gelijk oversteken is natuurlijk de eerlijkste manier van zaken doen. Als het om grote geldbedragen gaat, spreek dan af op een vertrouwde locatie. Handel alleen via Internetsites waar kopers en verkopers zich moeten registreren. Hierdoor is het achteraf mogelijk om de daders (kwaad willenden) te achterhalen. Betaal pas als u zeker bent van levering. Wees extra alert als de goederen veel goedkoper worden aangeboden als de normale prijs.


Noot voor de redactie /