Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district tilburg

TILBURG, 5 oktober 2006

Politie ontmantelt 200^e hennepkwekerij

TILBURG: Vandaag ontmantelde de politie, in samenwerking met de partners zoals de gemeente, het energiebedrijf, het Openbaar Ministerie en het Afvalverwerkingsbedrijf, de 200^e hennepkwekerij. Agenten stelden een onderzoek in vier panden in.

In een woning in de Bakkumstraat troffen agenten een net geoogste kwekerij aan. Door de aanwezigheid van plantenresten, de volledige inrichting en aantoonbare fraude met electriciteit krijgt de eigenaar een proces-verbaal.
In de Grubbenvortstraat ontmantelde de politie een kwekerij met 90 hennepplanten.
De in volop werking zijnde kwekerij in de Frans Erensstraat nam twee ruimten in beslag. Hier werden in de eerste ruimte 82 planten en in de tweede ruimte 69 hennepplanten gevonden. In de Ledeakkerstaat trof de politie een zolder vol met hennep aan. De panden Bakkumstraat en Grubbenvortstraat betreffen huurwoningen. De woningbouwcoöperaties stellen conform de afspraken in het hennepconvenant de ontbindingsprocedure van de huurovereenkomst in werking.

Een jaar geleden ondertekende de politie in samenspraak met de partners een overeenkomst om de hennepteelt in de gemeente Tilburg tegen te gaan.
De Tilburgse politie geeft prioriteit aan het ruimen van hennepkwekerijen. Dit vanwege het brandgevaar en de stankoverlast die dergelijke plantages opleveren. Ook worden kwekerijen steeds vaker in verband gebracht met criminele activiteiten. Over het ruimen van hennepkwekerijen zijn afspraken gemaakt in een convenant dat door alle betrokken instanties vorig jaar onder regie van de gemeente is afgesloten.

5 arrestaties na vondst gestolen partij kleding en wiet

OISTERWIJK: Woendagmiddag omstreeks 16.00 uur is in de Frans Halsstraat een 19-jarige jongen uit Oisterwijk aangehouden. De politie kreeg een melding dat er mogelijk vanuit een auto in drugs gehandeld zou worden. Na controle bleek er een grote zak wiet in de auto te liggen. Hierop is de eigenaar van het voertuig aangehouden en in verzekering gesteld. Zijn twee 16-jarige meisjes uit Oisterwijk die ook in de auto zaten, zijn overgedragen aan bureau HALT. In de auto trof de politie tevens allerlei kledingstukken welke nog in de verpakking zaten. Na onderzoek bleek deze kleding gestolen te zijn door een 18-jarige vrouw uit Oisterwijk. Zij is omstreeks 17.30 uur aangehouden in het Stroomdalpad. Rond hetzelfde tijdstip is in de Burg. Verwielstraat een 19-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ook verdacht van het stelen van de kleding. Beiden hebben dit uit het magazijn aan de Beneluxstraat in Oisterwijk van hun werkgever weggenomen. De verdachten zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze zijn in verzekering gesteld.

Politie zoekt getuigen gewapende overval

TILBURG: Woensdagavond omstreeks 21.10 uur hebben twee mannen een videotheek aan het Roelof Kranenburgplein overvallen. Toen de medewerker achter de toonbank stond, eiste het duo geld. Om hun eis kracht bij te zetten, hielden zij een mes in de richting van de bediende. Een van de overvallers deed een greep uit de kassa, waarna de tweede dader naar buiten liep. Nadat de medewerker ook zijn mobiele telefoon had afgestaan, verdween ook de eerste dader. De verdachten renden de Jacques Oppenheimstraat in, waarna de eerste man op de fiets verdween en de ander richting de Wandelboslaan rende.

De eerste dader is een donkere, magere man tussen de 22 en de 25 jaar. Hij is tussen de 1.75 meter en 1.80 meter. Hij heeft zwart, achterover gekamd haar en droeg een zwarte bril met een dun montuur. Verder droeg hij een donkere jas.
De tweede man is een licht getinte, magere man tussen de 20 en de 23 jaar. Hij heeft een donkere, volle haardos dat naar achter is gekamd. Hij heeft een vol gezicht en droeg een donker beige jas. De politie onderzoekt of deze zaak verband houdt met een eerder gepleegde overval in dezelfde zaak op 26 september jl. De recherche wil graag in contact komen met getuigen van de overval. Zij kunnen contact opnemen met het team Wilhelminapark in Tilburg op 0900-8844.

Man aangehouden voor diefstal

TILBURG: De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 03.30 uur in de Van Hogendorpstraat een 37-jarige Tilburger aangehouden. De man liep in de Goirkestraat met een grote plunjezak en een weekendtas. Toen de politie hem wilde controleren, rende de man weg. In de Van Hogendorpstraat hebben agenten de man aangehouden. In de tassen zaten elektriciteitskabels en een ijzerzaag. De man bekende dit te hebben gestolen op een nabijgelegen bouwterrein. Hij is ingesloten op het politiebureau.

Brillendief aangehouden door veelplegersteam

TILBURG: Woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur is in de Juliana van Stolbergstraat een 35-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man, die bij de politie bekend staat als veelpleger, werd door politie in burger betrapt op het stelen van een zonnebril. Hij stopte hem in zijn broek, waarna hij buiten werd aangehouden door de politie. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij conform afspraken met justitie in verzekering is gesteld.
Politie en justitie werken nauw samen bij de aanpak van veelplegers.

Winkeldieven aangehouden

TILBURG: Woensdagmiddag heeft de politie rond 16.30 uur in de Heuvelstraat een 22-jarige en een 28-jarige vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouwen werden door een politieman in burger in eigen tijd betrapt op het stelen van twee paar laarzen. Ze zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau waar ze een verklaring hebben afgelegd. Hieruit bleek dat de dames tevens bij drie andere winkels goederen weggehaald hadden. Zoals een rugzakje, shampoo, pyamas, een weegschaal en fotolijstjes. De vrouwen zijn met een dagvaarding huiswaarts gestuurd.

Politie houdt agressieve jongen aan

TILBURG: De politie heeft woensdagochtend omstreeks 11.10 uur, in zijn woning in de wijk Leeuwerik in de Reeshof, een 16-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. De Tilburger kreeg die morgen ruzie met zijn moeder en gooide een prullenbak haar kant op. De politie heeft de jongen meegenomen naar het bureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. Hij is overgedragen aan bureau HALT.

Politie zoekt getuigen ongeval

TILBURG: De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn van een ongeval dat op 30 september jl. omstreeks 19.30 uur heeft plaatsgevonden op de Ringbaan West. Een 36-jarige automobilist uit Tilburg reed over de Kwaadeindstraat richting de Ringbaan West. Toen hij de kruising opreed kwam hij in botsing met een 19-jarige automobilist uit Tilburg die vanuit de Wandelboslaan de Ringbaan West op kwam rijden.

De politie wil naast de verklaringen van de betrokkenen, graag meer informatie verkrijgen via getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de Politie in Tilburg op 0900-8844.

Auteur: Ilse Matthijsen