Politie Midden- en West Brabant

District Breda donderdag 5 oktober

BREDA, 5 oktober 2006

Winkeldief aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 14.30 uur een 30-jarige Tilburger aangehouden in een winkel aan de Kruisvoort. Hij haalde van twee dvds de beveiligingslabels en stak die bij hem en rekende slechts een andere dvd af. Beveiliging betrapte hem en hield de Tilburger aan.

Fietsendieven aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagochtend twee Bredanaren (41 en 45 jaar) aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Een omwonende meldde dat beide manen met een afgesloten fiets in het parkje bij de Baronielaan zaten. Agenten die ter plaatse gingen, zagen het tweetal daar niet, maar even later wel in het Van Sonsbeeckpark. De mannen verklaarden de damesfiets gevonden te hebben en juist op weg te zijn naar de politie om het rijwiel af te geven. Ze zijn in verzekering gesteld. De fiets van het merk Batavus met kinderzitje erop is in beslaggenomen, er is nog geen eigenaar van bekend.

Twee vrouwen aangehouden na verwisseling prijskaartjes

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdag twee vrouwen uit Etten-Leur aangehouden die bewust prijskaartjes van kledingstukken hebben verwisseld. Dat gebeurde bij een warenhuis in het winkelcentrum van Etten-Leur. Een 36-jarige vrouw werd rond 16.00 uur aangehouden nadat winkelpersoneel de vrouw aan de kassa had gekregen met twee broeken waarvan de prijskaartjes zijn verwisseld. Zij gaf toe dat ze dat had gedaan. Een tweede verdachte (40 jaar) wist te ontkomen, maar meldde zich rond 18.30 uur op het politiebureau in Etten-Leur. Zij ontkent haar betrokkenheid. Beide vrouwen zijn na verhoor in vrijheid gesteld; de politie maakt proces-verbaal op.

Inwoner Etten-Leur aangehouden na bedreiging

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagavond kort voor 24.00 uur een 57-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij een 18-jarige man uit Etten-Leur bedreigd zou hebben met een honkbalknuppel. De verdachte vond het vervelend dat de man enkele keren langs zijn huis in de wijk Hooghuis kwam gelopen. Daarop pakte hij volgens de aangever een knuppel en kwam hem achterna. De man vluchtte weg en belde de politie.

De verdachte heeft verklaard de man niet met een knuppel, maar met aan pantoffel achterna gegaan te zijn. Zijn reactie had te maken met diverse vernielingen in de wijk afgelopen weken waarvoor de man jongeren verantwoordelijk houdt. De man is na verhoor in vrijheid gesteld; de politie maakt proces-verbaal op.

Onderzoek naar brand in winkelpand Haagdijk

BREDA: In een winkelpand aan de Haagdijk is woensdagnacht brand uitgebroken. De politie kreeg rond 03.30 uur een melding van een inbraakalarm en ging ter plaatse. Agenten constateerden dat er langs de kieren van de voordeur rook uit het pand kwam en lieten de brandweer komen. Bewoners van woningen naast het pand werden gewaarschuwd, op last van brandweer en politie moesten zij vertrekken. Twee bewoners van een wooneenheid boven de winkel werden pas wakker toen de brandweer de deur forceerde. De brand heeft nogal wat roet- en waterschade veroorzaakt. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Dat bestaat uit een technisch onderzoek naar sporen als ook een buurtonderzoek.

Vier gewonden bij verkeersongeval A16

BREDA: Bij een verkeersongeval op de A16 nabij Hazeldonk zijn woensdagnacht vier mensen gewond geraakt. Een 22-jarige Utrechter reed samen met een 39-jarige Oosterhouter over de A58 richting de A16 om naar België te gaan. Voor hem reden twee vrachtwagens. Bij het invoegen ging hij naar de linkerrijstrook om de twee vrachtwagens te kunnen inhalen. De achterste vrachtwagen deed dat ook, waardoor de Utrechter stevig moest remmen. Een 26-jarige automobilist uit Zwolle, die samen met een 22-jarige Rotterdammer reisde, zag de autos invoegen en ging naar de linkerrijstrook, maar kon een botsing niet voorkomen toen de Utrechter remde. De auto van de Utrechter raakte door de botsing een lichtmast en kwam uiteindelijk in de berm terecht. De auto van de Zwollenaar is over de kop gegaan en belandde in de middenberm. Ambulances en brandweer waren snel ter plaatse. De verwondingen bleven grotendeels beperkt tot snij- en schaafwonden en een enkele kneuzing. Alleen de 39-jarige Oosterhouter moest met vier gebroken ribben worden opgenomen in het Amphia Molengracht.

Man aangehouden na insluiping

BREDA: Een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagmorgen rond 08.00 uur aangehouden bij een bedrijf aan de Ceresstraat. De man was daar kort tevoren naar binnen gelopen en zou uit een kamer een portemonnee uit de jas van een werknemer hebben gepakt. Personeelsleden hadden hem echter door en pakten de dief vast. Agenten namen het kort daarna van hen over. De verdachte is in verzekering gesteld.

Bredase (42) slachtoffer van tasjesroof

BREDA: Een 42-jarige Bredase is donderdagmorgen rond 10.30 uur beroofd van een rugzak die ze achter op de fiets had zitten. De vrouw fietste op de secundaire weg naast de Backer en Ruebweg in de richting van de Haagse Beemden toen zij achterop werd gereden door een man op een brommer. Die griste de tas van de bagagedrager en reed weg. De man is blank, circa 35-45 jaar en rond 1.75 meter lang. Hij had kort blond haar, droeg een zwart petje en een lichtblauwe spijkerbroek. De brommer waar hij op reed, was blauw van kleur. Eventuele getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.

Onderzoek dode vrouw in Baarle-Nassau

BAARLE NASSAU: De politie heeft momenteel geen aanwijzingen dat de vrouw die woensdagavond in Baarle-Nassau levenloos werd gevonden, door een misdrijf om het leven is gekomen. De bewoonster van een woning aan de Boschoven werd woensdagavond rond 18.30 uur door haar echtgenoot dood gevonden onderaan de trap. De man waarschuwde direct de politie. Een team van tien rechercheurs heeft de zaak in onderzoek.

Auteur: Andre van den Hul