MINLNV: Uitbreiding 20-kilometergebied Zeeland Bluetongue

Ministerie lnv

http://www.minlnv.nl

5 oktober 2006

UITBREIDING 20-KILOMETERGEBIED ZEELAND BLUETONGUE

Met de onderhavige regeling wordt de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 (hierna: regeling) gewijzigd. De wijziging houdt verband met een bevestigde uitbraak van bluetongue in Zeeland, evenals met een bevestigde uitbraak in België. Ingevolge artikel 6 van richtlijn 2000/75/EG van de Raad van de Europese Unie van 20 november 2000 tot vaststelling van specifieke bepalingen inzake de bestrijding en uitroeiing van bluetongue wordt het 20-kilometergebied Zeeland uitgebreid zodat het gebied aansluit met België. Hiertoe wordt bijlage I, onderdeel B, bij de regeling aangepast.

MINISTERIE VAN LANDBOUW,
NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT

Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur
en Voedselkwaliteit van 4 oktober 2006, TRCJZ/2006/3116 houdende wijziging (14) van de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 in verband met bevestigde uitbraken in Zeeland en België

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT,

Gelet op richtlijn 2000/75/EG van de Raad van de Europese Unie van 20 november 2000 tot vaststelling van specifieke bepalingen inzake de bestrijding en uitroeiing van bluetongue (PbEG L 327), en artikel 10, eerste lid, van richtlijn 90/425 van de Raad van de Europese Unie van 26 juni 1990 inzake veterinaire en zoötechnische controles in het intracommunautaire handelsverkeer in bepaalde levende dieren en produkten in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEG L 224);

Gelet op de artikelen 29, 30, eerste en derde lid, en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

BESLUIT:

Artikel I
Onderdeel B van bijlage I, bij de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 wordt vervangen door het in de bijlage bij deze regeling opgenomen onderdeel B.

Artikel II
Deze regeling wordt aan de media bekendgemaakt en treedt op 5 oktober 2006, om 17:00 uur in werking.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,
Overeenkomstig het door de minister genomen besluit:
DE DIRECTEUR-GENERAAL,
mr. A. Oostra
Bijlage

B. 20-kilometergebied Zeeland

Het 20-kilometergebied is als volgt begrensd:


1. Vanaf de Belgische grens de Noordzee volgend in noordelijke richting naar de Zeedijk in Westkapelle.

2. Zeedijk (N287) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Schelpweg (N287) overgaand in .t Groentje volgend in noordoostelijke richting overgaand in Domburgseweg (N287) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Dorpsstraat (N287) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Noordweg (N287) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Oostkapelseweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in N287 volgend in zuidoostelijke richting tot aan Wilgenhoekweg (N57).
3. Wilgenhoekweg (N57) volgend in zuidelijke richting overgaand in Noordweg (N57) volgend in zuidelijke richting overgaand in Leliëndaalseweg (N57) volgend in zuidelijke richting overgaand in Sandberglaan (N57) volgend in zuidelijke richting overgaand in Walensingel volgend in zuidelijke richting overgaand in Looierssingel (N57) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Londense Kaai (N57) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Het Groene Woud (N254) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Schroeweg (N254) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Oost-Souburg (N254) volgend in zuidoostelijke richting tot aan E312/A58.

4. E312/A58 volgend in noordoostelijke richting tot aan Drieweg (N665).
5. Drieweg (N665) volgend in zuidoostelijke richting tot aan Kruiningenpolderweg (N666).
6. Kruiningenpolderweg (N666) volgend in zuidwestelijke richting tot aan Stelsedijk.
7. Stelsedijk volgend in oostelijke richting overgaand in Nieuw Vreelandsedijk overgaand in de Koningsstraat volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Siguitsedijk volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Fransjesweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Oude Polderdijk volgend in zuidelijke richting overgaand in Nieuweweg volgend in zuidelijke richting tot aan Schansstraat.

8. Schansstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Slotstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Bakendorpseweg volgend in oostelijke richting tot aan het water.

9. Het water overstekende naar Eendrachtweg, het water vanaf de Eendrachtweg volgende in zuidelijke richting tot aan Vogelfort (N688).

10. Vogelfort (N688) volgend in zuidelijke richting overgaand in Vogelweg (N688) volgend in zuidelijke richting tot aan Provincialeweg N61.

11. Provincialeweg N61 volgend in oostelijke richting overgaand in Hulsterweg (N60) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Parallelweg (N60) volgend in zuidwestelijke richting tot aan Absdaalseweg.

12. Absdaalseweg volgend in oostelijke richting overgaand in Van der Maelstedeweg volgend in oostelijke richting overgaand in Clingeweg (N690) volgend in oostelijke richting overgaand in .s Gravenstraat volgend in zuidelijke richting overgaand in Woestenijestraat (N691) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Hulsterloostraat volgend in oostelijke richting tot aan de Belgische grens.