Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 5 oktober 2006

BERGEN OP ZOOM, 5 oktober 2006

Man aangehouden met drugs na achtervolging

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagmiddag aan 31-jarige Algerijn aan. De politie zag hoe hij rood licht negeerde en doorliep. Toen de politie de man probeerde staande te houden, koos hij het hazenpad. De achtervolging werd ingezet en de Algerijn verzette zich hevig. Bij controle bleek hij in bezit te zijn van ruim 18 gram coke. De drugs zijn in beslag genomen. De man is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Winkeldieven betrapt

ROOSENDAAL: Personeel van een winkelcentrum aan het Tolburgcentrum betrapte op woensdagmiddag een 13-jarige jongen uit Roosendaal op winkeldiefstal. De jongen had verschillende etenswaren in zijn tas gestopt en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Hij is aangehouden en na verhoor met een HALT-verwijzing in vrijheid gesteld.

ROOSENDAAL: Even later werd ook op de Grote Markt een winkeldief betrapt. Een 22-jarige vrouw uit Roosendaal had goederen ter waarde van bijna 6,- weggenomen uit de winkel. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. De vrouw is aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Bedrijfsinbraak

OUDENBOSCH: Inbrekers zagen in de nacht van woensdag op donderdag kans in te breken in een bedrijf aan de Blauwe Hoefweg. De daders forceerden de toegangsdeur en richtten binnen vernielingen aan. Ze gingen ervandoor met enkele honderden euros. De politie stelt een sporenonderzoek in en zal op een later tijdstip aangifte opnemen van de gedupeerde.

Snelheidscontrole

DE HEEN: De politie hield op donderdag een snelheidscontrole aan de Zeelandweg Oost van de 1557 passanten waren er 42 in overtreding. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 km/u.

Twee gewonden bij auto-ongeval

NISPEN: Een 82-jarige man uit Bergen op Zoom reed op donderdagochtend over de Bergsebaan komende uit de richting Nispen. Hij wilde een bocht in de weg naar rechts nemen, toen zijn auto weg gleed en hij met een 72-jarige automobilist uit Nispen in aanrijding kwam. De bestuurder uit Bergen op Zoom raakte gewond aan zijn been en is overgebracht naar het Lievensberg ziekenhuis. De inzittende van de Nispense man, een 69-jarige vrouw uit Nispen raakte gewond en is per ambulance naar het Sint Franciscus in Roosendaal gebracht.

Man betaald boete van 3800 voor bezit 4 kilo softdrugs

ROOSENDAAL: De politie kreeg op woensdagochtend melding van een verdachte situatie aan de Evelindeflat. Het team Courage van de politie hield een 38-jarige man uit België staande ter controle. In de tas van de man trof de politie 2 kilo marihuana en 2 kilo hasj aan. Hij is hierop aangehouden. Hierna werd besloten ook de woning die de man net bezocht had te controleren. In de woning aan de Elisadonk werd 11 kilo softdrugs aangetroffen. Er was niemand in de woning aanwezig. De bewoner zal later worden gehoord.
Tegen de koper van de 4 kilo verdovende middelen is proces-verbaal opgemaakte en werd een boete opgelegd van 3800,-. De inbeslaggenomen verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

Auteur: Inge Rijgersberg