Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Kinderboerderij Amstelpark ontvangt donatie voor project `Kind en Dier'

De kinderboerderij in het Amstelpark ontving gisteren een donatie van makelaarskantoor 11Makelaars. De donatie werd geschonken aan het project Kind en Dier waarbij dieren onder begeleiding een bezoekje brengen aan zieke kinderen in het VU en het AMC ziekenhuis.

De donatie betreft een geldbedrag van EUR 500, - dat gebruikt wordt voor de aanschaf van nieuwe transportkisten voor de boerderijdieren. De dieren die voor een bezoek worden meegenomen, zijn cavia's, konijnen, eendagskuikens en in het voorjaar, de lammetjes.

Het project `Kind en Dier' is ongeveer 40 jaar geleden gestart door een medewerker van het Amstelpark. Inmiddels is het uitgegroeid tot een jaarlijkse gebeurtenis. Toen het project 25 jaar bestond heeft het de Marga Klompéprijs gekregen. Hierdoor is het idee van `Kind en Dier' breder in het land uitgevoerd, zelfs in het buitenland.

Het Amstelpark heeft ongeveer 800.000 tot 900.000 bezoekers per jaar. Tien procent daarvan bezoekt de kinderboerderij. De uitschieters zijn de mooie zondagen in het voor- en najaar waar een bezoek van drieduizend bezoekers niet vreemd is.