Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Gemeenten op bezoek bij HHSK

Water en ruimtelijke ordening zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Water speelt dan ook steeds meer een bepalende rol in bestemmingsplannen en ontwikkelingen. Samenwerking en overleg tussen de verschillende overheden zijn daarbij hard nodig. Reden genoeg voor het hoogheemraadschap en de provincie om water nog eens extra op de agenda te zetten bij de gemeenten door hen uit te nodigen voor een `netwerkdag' op 4 oktober jl.

Uitgenodigd waren de gemeentebestuurders en -ambtenaren die het onderwerp water in hun portefeuille hebben. Het programma begon met inleidingen van gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland mevrouw Dwarshuis en dijkgraaf van Schieland en de Krimpenerwaard de heer Oosters. Na hun inleiding mochten zij plaats nemen aan de tafel en begon een rondetafelgesprek. Daarbij werd ingegaan op onderwerpen als de Kaderrichtlijn Water, het Nationaal Bestuursakkoord Water en andere relevante ontwikkelingen. Ook werd dieper ingezoomd op concrete projecten waarbij samenwerking tussen de verschillende overheden een belangrijk element is. Onder leiding van de voorzitter ontstond er een levendige discussie, waarbij niet alleen de gedeputeerde en de dijkgraaf betrokken werden maar juist ook de gasten.

Om het beeld compleet te maken ging de groep na het rondetafelgesprek de bus in, op weg naar het gebied ten zuiden van Moerkapelle en naar wijk in ontwikkeling Nesselande. In de bus werd onder meer uitleg gegeven over specifieke maatregelen om het watersysteem te verbeteren. Ook werd een bezoek gebracht aan het informatiecentrum Nesselande waar aan de hand van een maquette werd ingegaan op de bijzonderheden van het watersysteem in de wijk.

De goede opkomst en de interessante discussies maakten het een geslaagde bijeenkomst.