Ingezonden persbericht


Persberichten

Vakbeurs: Industrial Processing bruist

De industrie heeft de weg naar boven gevonden. Dat blijkt tijdens de vakbeurs Industrial Processing. "Het bruist als nooit tevoren", zegt projectmanager Arwen Obermeyer van VNU Exhibitions. Ze komt vele tevreden exposanten tegen, die op hun beurt weer in gesprek zijn met bezoekers die met een grote zak geld op de beurs rondlopen. Dit is de teneur na twee dagen Industrial Processing, die tot en met vrijdag 6 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvindt.

Bijna de helft van de bezoekers geeft de beurs het rapportcijfer 8.0 of hoger. Obermeyer: "Daar doen we het voor. Bezoekers hebben op de beurs gevonden wat ze zochten. Gelukkig maar, want vergeet niet dat alle bezoekers van De Industriële Week een investeringspotentieel representeren van 1 miljard euro. Getuige de reactie van exposanten wordt er fors gekocht. Tot mijn eigen verbazing gaat het om hele machines. Ik heb exposanten gesproken die na de eerste dag al zeiden dat de beurs wat hen betreft niet meer stuk kon."

Dingeman Rijsdijk werkt bij Corus als projectontwikkelaar binnen Research. Hij zoekt geschikte nieuwe leveranciers voor compressoren, apparatuur voor gasreiniging, voor stoftransport, en scheidingsapparatuur. Alles bijelkaar een heel programma, dus veel tijd heeft hij niet. "Nee hoor", lacht hij, "we zijn niet ontevreden over onze bestaande leveranciers, maar we zijn nu binnen Corus met een nieuw project bezig. En daarvoor zoek ik leveranciers die ook in het groot willen leveren. Dus dat kom ik hier vandaag doen."

Innovaties genoeg
Nieuwe technische ontwikkelingen genoeg, vinden de bezoekers. Voor ruim tweederde is dat het belangrijkste motief om naar Industrial Processing te komen. Eenderde komt met gerichte investeringsplannen. Arwen Obermeyer weet zeker dat ze gevonden hebben wat ze zochten. Bijna alle bezoekers zeggen dat de beurs ruimschoots aan de verwachtingen heeft voldaan. Acht van de tien bezoekers beschrijft het aanbod in termen van 'goed' en 'uitstekend'.

Bezoeker Robert van Booren is procesengineer bij BASF Resins. "Ik kom hier niet voor de spullen, die kan ik overal zien, maar voor het persoonlijk contact met leveranciers", vertelt hij. "En die staan hier wel. Ik heb er vandaag tenminste al een aantal gesproken." Van Booren's belangstelling gaat op de Industrial Processing vooral uit naar mengen, roeren en dispergeren. "Als engineer ben je steeds op zoek naar hoe het nog beter kan. Je wilt altijd weten of je iets bij voorbeeld niet nóg fijner kunt dispergeren. Je maakt dus als het ware steeds je eigen problemen. Mooi dat je die dan op de beurs kunt oplossen. Toch?"

Uitstekende zaken
Exposanten doen uitstekende zaken. Dat kan ook niet anders, want driekwart van het bezoek gaat over investeringsbeslissingen. Veertien procent heeft daarbij ook nog eens een adviserende rol. Arwen Obermeyer: "Stel je voor: iedereen die hier nu loopt, loopt met geld op zak om te investeren. Dat bepaalt het succes van de beurs. Exposanten kijken uiteindelijk aan het eind van de rit, hoeveel omzet ze hebben gemaakt. En daarmee zit het wel goed."

-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie (