2e persbericht van donderdag 5 oktober 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 05-10-2006

Helmond: Politie arresteert verdachten van graffiti-spuiten

De politie heeft de afgelopen tijd vier Helmondse mannen (19 (3x) en 18 jaar) aangehouden voor het aanbrengen van graffiti op allerlei plaatsen in Helmond. Dat zouden ze eind augustus en begin september in wisselende samenstelling hebben gedaan. De graffiti werd met name gespoten in de wijk Rijpelberg, onder meer bij het NS-Station Brouwhuis, bij een supermarkt aan de Wederhof, bij de fietsbrug op het Sjef de Kimpepad, en op een flink aantal deuren, muren en elektriciteitshuisjes in de wijk. De totale schoonmaakkosten komen boven de zeven-en-een-half duizend euro uit. Die kosten worden verhaald op de daders. De mannen hebben na hun aanhouding een proces-verbaal gekregen.

Helmond: Inbraken

In de nacht van woensdag op donderdag is op twee plaatsen ingebroken.
* Uit een kantoor bij een woning aan de Bindersestraat werden een laptop, een telefoontoestel en twee digitale cameras weggenomen. Een ruit werd uit de sponning genomen.

* Aan de Kanaaldijk Noord Oost werd in een winkel ingebroken. Om binnen te komen is een raam opengebroken. Er verdwenen vijf borstkolfapparaten en een mp3-speler.

Nuenen: Politie arresteert verdachte van handel in softdrugs

Een man van 56 jaar uit Eindhoven is woensdagavond rond 19.45 uur door de politie aangehouden op de Ruiterweg. Bij een controle bleek hij in het bezit te zijn van vijf gripzakjes softdrugs, hash en weed. De politie heeft het vermoeden dat de man al enige tijd in softdrugs handelt. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek en wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een 16-jarige jongen uit Nuenen, die bij de Eindhovenaar in de auto zat, werd ook aangehouden. Hij had een klein zakje met softdrugs bij zich. De jongen is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Waalre: Politie controleert op snelheid

De politie heeft donderdag op de Burgemeester Mollaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 612 passanten reden er 72 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De snelste reed 77 km/u.