* Hemmies Kitchen

Leader+ bijdrage voor HemmiesKitchen

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland kennen een Leader+ bijdrage van 9.000 euro toe aan het project
`HemmiesKitchen'. HemmiesKitchen realiseert een kookstudio om kookactiviteiten in de Noordoostpolder en de regio te verzorgen.

De activiteiten bestaan onder andere uit catering, kookworkshops op maat, het `bordjes' koken (per bord een bepaald gerecht bestellen) en een privékok thuis. Daarnaast zullen er themaworkshops zijn zoals Aan tafel met je peuter, Koken zoals Jamie Olivier, een workshop over asperges en Kaas, Dessert & Wijn. HemmiesKitchen biedt de themaworkshops in samenwerking met ondernemers uit de regio aan. Door dit aanbod draagt het project op een positieve manier bij aan het verder ontwikkelen van het leefklimaat in de Noordoostpolder; bovendien biedt het een ruime keuze voor een (bedrijfs)uitje.

Leader+ programma

Organisaties, verenigingen, stichtingen en bedrijven die een goed idee hebben, kunnen een Leader+ aanvraag indienen. De inhoud van Leader+ projecten kan uiteenlopen van leefbaarheid tot natuurbeheer, plattelandstoerisme en biologische landbouw. Eén ding hebben ze gemeen: het gaat om de inzet en betrokkenheid van de lokale samenleving. Leader+ is namelijk bedoeld voor vernieuwende initiatieven vanuit de plaatselijke bevolking, die gedragen en vaak ook uitgevoerd worden door een groot deel van de samenleving.

De Leader+ aanvragen worden beoordeeld door de Lokale Actie Groep Leader+ Flevoland (LAG). Deze groep is samengesteld uit
vertegenwoordigers van Flevolandse verenigingen en organisaties in het landelijk gebied en geeft advies aan het college van Gedeputeerde Staten. Het college neemt op basis van dit advies het formele besluit en sluit vervolgens een overeenkomst met de projectuitvoerder.