Dienstenbond CNV

Eerste CAO voor payroll ondernemingen
05-10-2006

Leden van CNV Dienstenbond hebben ingestemd met de nieuwe CAO voor de payroll ondernemingen. Deze CAO zal nu stapsgewijs worden ingevoerd.

Voor u gaat dit betekenen, dat de nieuwe CAO geleidelijk zal worden ingevoerd. In drie stappen zal de CAO volledig van toepassing worden. Vier bedrijven doen mee aan deze CAO; Connexie, P-Flex, Van der Noordt & Start Payroll Services.

Om te beginnen is vanaf 1 september (met terugwerkende kracht) de loondoorbetaling bij ziekte verbetert ten opzichte van de ABU CAO voor uitzendkrachten. De loondoorbetaling bij ziekte in de eerste 26 weken van ziekte is namelijk 100% in plaats van 91%. Daarnaast zijn er nog een flink aantal bepalingen met terugwerkende kracht vanaf 1 september van toepassing. Stap 2 volgt per 1 januari 2007, wanneer onder andere de verbeterde vakantiebijslag van toepassing wordt. De laatste stap naar volledige toepassing van de nieuwe CAO voor payroll ondernemingen is per 1 april 2007. De nieuwe regels die te maken hebben met uw rechtspositie worden dan van kracht.

Overgang geregeld
Voor de geleidelijke overgang van de ABU CAO voor Uitzendkrachten en de CAO van Van der Noordt Personeelsdiensten naar de nieuwe CAO voor payroll ondernemingen, zijn afspraken gemaakt. De CAO van Van der Noordt Personeelsdiensten houdt op te bestaan per 1.1.2007.

Meer informatie?
Neem voor vragen of suggesties contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, tel: 023-5670686, of email h.gerding@cnvdibo.nl

Wat vindt uw collega er eigenlijk van?
Ook voor uw collega, die nog geen lid is van CNV Dienstenbond, gaat er veel veranderen. Daarom wil ik u vragen om deze informatie over de nieuwe CAO ook aan hem of haar te geven.

Naast deze nieuwe CAO kunnen we natuurlijk nog veel meer betekenen voor uw collega. U kent de voordelen al, maar uw collega ook? De voordelen van het lidmaatschap zijn hieronder kort opgesomd. Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via telefoonnummer 023-5651052.