Ingezonden persbericht


Persbericht
d.d. 5 oktober 2006

Prominente PvdAers steunen kandidatuur Bert Blase

Drie prominente PvdAers in Zuid Holland, Peter van Heemst, Nebahat Albayrak en Ronald Bandell spreken hun voorkeur uit voor Bert Blase als lijsttrekker bij de Provinciale verkiezingen. Zij steunen Bert Blase vanwege zijn politiek leiderschap, verstand van zaken, vernieuwende ideeën en zijn vermogen mensen aan zich te binden.

Bert Blase was lijsttrekker in de gemeente Papendrecht bij de verkiezingen afgelopen voorjaar. Onder zijn leiding heeft de PvdA zich verdubbeld. Hij werd vervolgens formateur en hield tijdens de formatieperiode een openbaar internetdagboek. Burgers konden daardoor direct reageren op de stappen die in de formatie werden gezet. Papendrecht was de enige gemeente in Nederland met een dergelijk open formatieproces. Momenteel is Blase fractievoorzitter.

De steunbetuigingen van Peter van Heemst, Nebahat Albayrak en Ronald Bandell zijn te vinden op de website www.bertblase.nl Hieronder zijn de verklaringen in zijn geheel weergegeven.

Peter van Heemst.
fractievoorzitter PvdA gemeenteraadsfractie Rotterdam en lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006

Het is prachtig als er uit goede kandidaten voor het lijsttrekkerschap te kiezen valt. In Rotterdam en in Den Haag hebben we gezien dat daardoor de verkiezing van een lokale lijsttrekker een spannende gebeurtenis is geworden. Kleine verschillen geven dan de doorslag. Ervaring, betrokkenheid en deskundigheid. Maar wat mij betreft vooral het vermogen om op een overtuigende manier politieke leiding te geven. Het spreekt vanzelf dat ik vooral kijk naar de vraag: wie is in staat om de PvdA in de provincie een duidelijke smoel te geven. Ik steun daarom Bert Blase. Hij kan dit én toont de bereidheid om als lijsttrekker en evengoed als fractievoorzitter die mooie en belangrijke verantwoordelijkheid op zich nemen. Hij kan er voor zorgen dat de provinciale politiek een beetje meer herkenbaar en zichtbaar wordt. En daarmee biedt hij net dat beetje extra.

Ronald Bandell
Burgemeester van Dordrecht.

Bert Blase ken ik al een lange tijd. Hij weet wat hij wil, is rustig, kan luisteren en heeft oog voor mensen. Hij heeft verstand van zaken en een behoorlijke dosis levenservaring. Een echte sociaal-democraat die een aanwinst zal zijn voor het provinciaal bestuur."

Nebahat Albayrak
Lid Tweede Kamer
2e plaats Tweede Kamer kandidatenlijst

Het is goed dat de vernieuwing in de PvdA doordringt in alle bestuurslagen. Dus ook in de provincie. Bert Blase is iemand die heeft laten zien hoe dit moet. Hij is in staat mensen aan zich te binden en tegelijk met nieuwe ideeën te komen. Dat zijn belangrijke eigenschappen voor een lijsttrekker. Hij wil het thema 'jeugd' hoog op de provinciale politieke agenda plaatsen. Daarin steun ik hem van harte. In samenwerking met de gemeenten in Zuid Holland en met het rijk moet de uitval onder de jeugd met kracht worden bestreden. Want: 'Ook Zuid Holland kan zoveel beter'.

Einde bericht