Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 5 oktober 2006

Compensatie gasverbruik door bos- en energieprojecten

CO2-neutraal huishouden nu mogelijk met Nuon NatuurCertificaat

Morgen introduceert Nuon het nieuwe product 'Nuon NatuurCertificaat' op de klimaatconferentie op de VU, waar ook Al Gore zijn klimaatfilm 'An Inconvenient Truth' presenteert. Met Nuon NatuurCertificaat kunnen klanten de CO2-uitstoot van hun aardgasverbruik compenseren. Nuon neemt met het nieuwe product deel aan het project van de Provinciale Milieufederaties dat de ontwikkeling van klimaatneutrale producten stimuleert. Dit project is onderdeel van de grote Hier-campagne.

Klanten die tevens Nuon Natuurstroom hebben, elektriciteit opgewekt door zon, water en wind, hebben dan een volledig CO2-neutraal energiehuishouden. Met Nuon NatuurCertificaat kunnen klanten de extra CO2 (broeikasgas) die door hun gasverbruik in de lucht komt, compenseren. CO2 in de lucht heeft een negatieve invloed op het klimaat. Wie zijn huis verwarmt met gas en op gas kookt, brengt jaarlijks gemiddeld meer CO2 in de lucht dan een benzineauto die 10.000 km rijdt.

Het NatuurCertificaat staat voor projecten die de hoeveelheid CO2 in de lucht verminderen. Dat zijn projecten voor aanplant en herstel van Nederlandse of buitenlandse bossen, of projecten die duurzame energieopwekking en innovatie stimuleren. Elk certificaat compenseert de CO2-uitstoot die ontstaat bij een verbruik van 500 m3 gas. De certificaten kosten 15 euro per stuk.

Nuon en Hier
Nuon doet met Nuon NatuurCertificaat mee aan het project 'Hier is Klimaatneutraal' van de Provinciale Milieufederaties. Dit project is onderdeel van de grote Hier-campagne waarin 38 goede doelen samenwerken aan een oplossing van het klimaatprobleem. Op www.hier.nu zijn alle deelnemers te vinden.

Nuon en Natuurmonumenten
Ook Natuurmonumenten steunt het nieuwe product van Nuon waarmee klanten hun CO2-uitstoot kunnen compenseren. Natuurmonumenten is zelf actief met het aanplanten van nieuwe bossen en herstellen van bestaande bossen.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland.

De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet in 2005 bedraagt EUR 5,0 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2005 bedraagt 9.665 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland, de gemeente Amsterdam en BV Houdstermaatschappij Falcon waarvan de aandelen worden gehouden door de provincie Fryslân.

Over de Provinciale Milieufederaties
De Provinciale Milieufederaties zijn onafhankelijke en professionele organisaties die de belangen van natuur en milieu beschermen en vertegenwoordigen. Om krachten te bundelen voeren zij al een aantal jaren gezamenlijk een aantal projecten uit. De inzet is: een schoon milieu, rijke natuur en mooi landschap. Voor meer informatie over de Hier-campagne: www.hier.nu.