Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland verhuist van Zandvoortse duinen naar heuvels van Brno

Slechts een week na de adembenemende opening van het nieuwe A1GP seizoen op Zandvoort wordt de tweede race verreden op het circuit van Brno in Tsjechie.

A1 Team Nederland zal dit weekend voor het eerst de nieuwe tweede coureur, Renger van der Zande, inzetten tijdens de Rookie testsessie op vrijdag. Van der Zande werd afgelopen dinsdag officieel bekendgemaakt als de Rookie en reserverijder van A1 Team Nederland, naast eerste rijder Jeroen Bleekemolen.

Direct na aankomst op het circuit vandaag ging het team druk aan de slag om de pitbox op te bouwen en de auto te prepareren. Morgen om 13.00 uur staat de eerste van twee rookie sessies op het programma. Deze duren 25 minuten ieder, met een pauze van 10 minuten halverwege.

Voor A1 Team Nederland coureur Jeroen Bleekemolen wordt het een hernieuwde kennismaking met het circuit van Brno. Hij reed hier al eerder tijdens onder meer FIA GT en DTM races. "Ik heb hier een paar mooie momenten meegemaakt, maar ook minder goede. Zo scoorde ik hier mijn eerste podium in het FIA GT kampioenschap. Het is wel een voordeel als je de baan al kent. We zullen in ieder geval hard aan de slag gaan om hier goed voor de dag te komen. We hopen dat hier ook weer de nodige Nederlandse fans zullen zijn om ons aan te moedigen".

Renger van der Zande zal morgen voor het eerst in de 550 pk sterke A1 Team Nederland auto rijden. De 20 - jarige Rookie driver verkende vanochtend het circuit. "Ik heb net een stoeltje gemaakt en heb het team verder leren kennen. De sfeer is echt helemaal top. Het is een groots gebeuren, A1GP, en goed georganiseerd. Morgen mag ik eindelijk mijn eerste meters maken en volgens mij ga ik uit m'n dak als ik de pitstraat uitrij. Ik heb er wel zin in. Het circuit ziet er heel mooi uit. Ik ben hier nog nooit geweest, maar het is breed en snel. Het lijkt enigszins op de Sachenring, daar gaat het ook omhoog en naar beneden. Ik heb er ook wel vertrouwen in".

Bezoek rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

Stuur voor een informatie een e-mail naar info@a1teamned.com