Ingezonden persbericht

Persuitnodiging persbijeenkomst 'Changing Diabetes' met Minister Hoogervoorst en petitieoverhandiging aan kamercommissie

Geachte redactie,

Graag nodigen wij u uit voor een persbijeenkomst in het kader van 'Changing Diabetes' op donderdag 5 oktober aanstaande in de Changing Diabetes Truck aan het Plein in Den Haag. U bent vanaf kwart over 10 van harte welkom, de persbijeenkomst begint om kwart voor 11.

Diabetes is een ongeneeslijke ziekte, die bij onvoldoende behandeling dodelijk kan zijn of kan leiden tot zeer ernstige complicaties. Helaas komt diabetes op steeds jongere leeftijd voor. Wereldwijd leven er tenminste 230 miljoen mensen met diabetes. Binnen 20 jaar zal dit aantal toenemen tot 350 miljoen. Diabetes is een serieuze ziekte die onze volle aandacht verdient zodat mensen met diabetes wereldwijd de best mogelijke behandeling geboden wordt, nu en in de toekomst. Alleen door krachten te bundelen kunnen we de huidige trends omkeren. Tijdens de persbijeenkomst worden verschillende wereldwijde en lokale initiatieven besproken.

Tijdens de bijeenkomst geeft Søren Niegel, algemeen directeur Novo Nordisk Farma B.V. een toelichting op het Changing Diabetes programma en het Nederlandse jongerenpanel Young Voices. Een aantal jongeren uit het panel zal ook iets vertellen over hun leven met diabetes. Hans Hoogervorst, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal die ochtend rond 11.00 uur de Changing Diabetes Truck officieel welkom heten in Nederland. In de truck kan iedereen (mensen met én zonder diabetes, politici, artsen, verpleegkundigen en zorgverzekeraars) iets nieuws leren over diabetes en de dringende noodzaak tot verandering. Na korte presentaties door de Diabetesvereniging Nederland, het Diabetes Fonds en de Nederlandse Diabetes Federatie, zullen deze drie partijen om kwart over 12 de petitie 'diabetes en preventie' overhandigen aan de vaste kamercommissie voor Volksgezondheid. Na afloop bent u van harte welkom om u in de truck verder te laten informeren over diabetes.

UNite for Diabetes
Novo Nordisk speelt een actieve rol in de door de International Diabetes Federation (IDF) gestarte campagne 'UNite for Diabetes' om op te roepen tot wereldwijde verandering. Het doel van de campagne is er bij de Verenigde Naties (VN) op aan te dringen een resolutie over diabetes aan te nemen voor Wereld Diabetes Dag 2007 (14 november). Geïnteresseerden kunnen zowel in de Changing Diabetes truck als online via www.changingdiabetes.nl/handtekeningen tekenen voor de resolutie.

Wij verwachten u begin volgende week een volledige agenda voor de persbijeenkomst te kunnen sturen, maar hopen dat u de bijeenkomst nu alvast noteert in uw agenda. Wilt u ons laten weten of we op uw aanwezigheid mogen rekenen? U kunt een mail sturen naar karin@yellow-communications.com.

Mocht u al vragen hebben, dan horen we dat graag. U kunt contact opnemen met ons PR-bureau Yellow Communications, Karin van Geelen via mail of telefonisch via 020 497 5615.

Met vriendelijke groet,
Novo Nordisk Farma B.V.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Karin van Geelen
Yellow Communications
Essenlaan 60
1161 EG Zwanenburg
T + 31 (0)20 497 56 15
M +31 (0)6 250 80 355
F +31 (0)20 497 29 39
E karin@yellow-communications.com
W www.yellow-communications.com