Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

26-09-2006
Kansen voor Knegsel

Informatieavond over herontwikkeling van dorpshart Knegsel

5 oktober 2006
aanvang 20.30 uur
gemeenschapshuis De Leenhoef

Het gemeentebestuur nodigt alle belangstellenden uit voor een informatiebijeenkomst over het onderzoeksrapport 'Kansen voor Knegsel, ontwikkelingsmogelijkheden in het dorpscentrum'. Dit rapport van het Provinciaal Opbouworgaan (PON) beschrijft de knelpunten in Knegsel en geeft zicht op kansen om de leefbaarheid van het dorp duurzaam te verbeteren. Als belangrijkste knelpunten worden genoemd: een groot tekort aan woningen, te weinig voortgang in woningbouwplannen en de basisschool, die niet aan de eisen van deze tijd voldoet.

Het PON zal op 5 oktober aanwezig zijn om het rapport toe te lichten. Iedereen kan vervolgens zijn mening geven en ook vóór 16 oktober a.s. nog schriftelijk reageren op de mogelijkheden, die het rapport noemt voor oplossing van de knelpunten. Op 11 september hadden de wethouders Van der Hamsvoord en Van Hooff al overleg met de parochie, de school, het gemeenschapshuis, de tennisvereniging, de korfbalvereniging en de dorpsraad.

Burgemeester en wethouders zullen in november een richting kiezen voor de ontwikkeling van het dorpshart. Het college zal daarbij zorgvuldig rekening houden met alle reacties uit Knegsel. Begin 2007 zal van de gemeenteraad een uitspraak worden gevraagd over de aanpak van de knelpunten in Knegsel.

Eind september wordt in Knegsel huis-aan-huis een informatiebulletin verspreid, waarin meer informatie over de bijeenkomst op 5 oktober en een samenvatting van het rapport zijn opgenomen. Het onderzoeksrapport ligt ter inzage in De Leenhoef en men kan het ook downloaden via onder Plannen en Projecten.