CDA- Ministers en kamerleden voor de klas op Dag van Respect

Cda tweede kamerfractie

Op donderdag 5 oktober kruipen diverse CDA-Ministers, -kamerleden en kandidaat kamerleden even in de huid van de leraar. Op scholen door heel Nederland staan zij voor de klas in het kader van de Dag van Respect. Dit evenement wordt georganiseerd door het Fonds Hoop voor Kinderen, om aandacht te vragen voor 'respect hebben voor elkaar in Nederland'. Onze samenleving bestaat uit mensen met verschillende achtergronden, culturen, gewoontes en gebruiken. Hoe gaan we daarmee om? Op school, op het sportveld, thuis en op straat? Deze dag vormt het startsein voor allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren rondom het thema respect.

5 oktober is óók de Dag van de Leraar. De man of vrouw voor de klas speelt een prominente rol bij het overbrengen van het belang van respect voor elkaar. Déze mensen maken het verschil. Zij stimuleren jongeren in hun ontwikkeling tot toekomstig participerend burger in de samenleving. Investeren in de toekomst is investeren in het onderwijs. Daarom uiten de CDA-ers met deze gastles ook hun waardering voor de leraar.

Minister-president Balkenende zal op 5 oktober van 9.30-10.30 uur een gastles verzorgen voor groep 7 en 8 van de OBS de Meerburgh in Zoetermeer. Minister Van der Hoeven van Onderwijs staat van 14.30-15.15 uur op de OBS Heuvellaan in Apeldoorn. Piet Hein Donner zal te gast zijn op het Maerlant Lyceum in Den Haag.

Op www.cda.nl kunt u precies zien welke kamerleden of kandidaten u waar en hoe laat kunt treffen.

Voor verdere informatie:Marloes Metaal, 06 22 69 24 45