Geselecteerde opticiens adviseren bij ooglaserbehandelingen


Bril- of contactlensdragers kunnen voortaan voor advies over een laserbehandeling aan de ogen terecht bij de opticien

OEGSTGEEST, 20061005 -- Bril- of contactlensdragers kunnen voortaan voor advies over een laserbehandeling aan de ogen terecht bij de opticien. Onder de naam "De Ooglasergroep Nederland" hebben vier klinieken en een aantal gespecialiseerde opticiens de krachten gebundeld. De bril- of contactlensdragers krijgen bij de opticien een uitgebreid advies en een eerste onderzoek. Als de ogen geschikt zijn voor een laserbehandeling, regelt de opticien een verwijzing naar een betrouwbare kliniek.

Laseroperaties voor de ogen zijn zeer populair. Waren deze behandelingen tot een paar jaar geleden nog voorbestemd aan een kleine groep, tegenwoordig zijn ze voor bijna iedereen bereikbaar. Het is niet vreemd dat veel mensen besluiten hun ogen te laten `laseren'.
Het is immers prettig om niet meer afhankelijk te zijn van de contactlenzen of de bril.

Hoewel de laserbehandeling inmiddels een beproefde methode is, is de drempel om over te gaan tot een behandeling vaak nog hoog. Een wirwar aan aanbieders (van privé-klinieken tot heuse laseroperaties-reizen naar verre oorden) maakt de keuze er niet gemakkelijker op.

Beste advies
Dit probleem is nu verholpen. Voortaan kan iedereen bij de opticien terecht voor het beste advies over brilvervangende operaties. Hiervoor is een samenwerking opgezet tussen een selecte groep opticiens en vier professionele klinieken. Onder de naam
"De Ooglasergroep Nederland" staan zij garant voor een deskundige en verantwoorde laserbehandeling of lensimplantatie. De deelnemende opticiens zijn zorgvuldig geselecteerd en hebben een intensieve opleiding gevolgd om deskundig advies over ooglasering te geven.

De opticien is de meest aangewezen persoon om goede informatie te geven over ooglasering. Hij kent zijn klanten immers vaak al jarenlang. Na een vooronderzoek geeft hij aan of de klant in aanmerking komt voor een laserbehandeling. Hij zorgt voor uitgebreide informatie over de behandeling en de geselecteerde kliniek. Mocht de klant besluiten zich te laten behandelen, dan doet ook de oogkliniek nog een uitgebreid vooronderzoek. De geselecteerde klinieken staan vervolgens garant voor een optimaal deskundige behandeling. De opticien ondersteunt de oogklinieken bij de nazorg. Hij wordt door de kliniek op de hoogte gehouden van de behandeling, zodat klanten ook altijd bij de opticien terecht kunnen voor vragen of advies.

Voor een overzicht van deelnemende opticiens en oogklinieken kunt u terecht op www.ooglasergroep.nl





Ingezonden persbericht