Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 8 september 2006

NIEUW BIJ BNN: WARTAAL

Willie Wartaal geeft het begrip talkshow een nieuwe betekenis

Willie Wartaal (van het raptrio De Jeugd van Tegenwoordig) is vanaf vrijdag 6 oktober van 23.40 uur tot 00.05 uur biij BNN op 3 de wekelijkse ringmaster in zijn eigen talkshow: Wartaal.

Rondrijdend op een golfkarretje doet Willie Wartaal verschillende sets aan, die stuk voor stuk een knipoog zijn naar diverse tv-genres. Muziek, dating, kunst, columns, sport en diepte-interview krijgen bij Willie een totaal andere betekenis. Hij gaat op geheel eigen wijze in discussie met zeer uiteenlopende gasten, van cabaretiers tot politici en muzikanten.

De Amsterdamse rapper interviewt zijn gasten al golfend op de driving range en etend bij The Flavor of the Week-eetstand. En passant neemt hij een BN-er de biecht af in de privacy van een chemisch toilet met biechtgat. Ook ontvangt Wartaal wekelijks een columnist, die zijn of haar visie geeft op een hot issue. In het atelier gaan kunstenaars los op een kunstmuur, terwijl Willie in zijn eigen dating show op zoek gaat naar zijn ware liefde voor een nachtje.

Geen gelikte studio's, discotrappen en klapvee op de tribunes, maar TV zoals je het nooit ziet: een oude loods en een mobiel publiek dat meeloopt van set naar set. Geen applausmachine, maar toeschouwers die zelf wel bepalen of iemand de moeite waard is om voor te klappen. Eigentijds, rauw, vernieuwend, intercultureel, gewaagd, eerlijk, echt, grappig..., kortom: master!

De 23-jarige Willie Wartaal (ook bekend als Oliçio KoBoï Moderno, kortweg Ollie) is lid van de rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig. Vanaf vrijdag 8 september zendt BNN een vierdelige real-life soap uit waarin precies te zien is watskeburt in het leven van dit trio. Aansluitend op de laatste aflevering van De Jeugd van Tegenwoordig op hun Best begint Willie met zijn talkshow, op vrijdag 6 oktober om 23.40 uur op 3.

Meer informatie en foto s: BNN Communicatie
Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam@bnn.nl