Ingezonden persbericht

Franse fondsaanbieder breekt Nederlandse fondsenmarkt verder open

Carmignac verslaat concurrenten Robeco, ABN AMRO en Postbank

Capelle a/d IJssel, 6 oktober 2006 - Het Franse Carmignac introduceert vandaag meerdere beleggingsfondsen in Nederland. Hiermee is Carmignac direct een serieuze concurrent van de gevestigde Nederlandse beleggingsfondsen. In tegenstelling tot veel grote Nederlandse fondsaanbieders volgen de fondsen van Carmignac een onderscheidende beleggingsstrategie. De fondsen worden door SNS Fundcoach exclusief voor de Nederlandse consument aangeboden.

De vlaggenschipfondsen Carmignac Investissement en Carmignac Emergents hebben allebei de maximale vijf-sterren rating van Morningstar en hebben aanzienlijke betere rendementen behaalt dan soortgelijke fondsen van bijvoorbeeld Robeco, ABN AMRO en Postbank.

Carmignac onderscheidt zich door een afwijkende beleggingsstrategie: actief beheer zonder dat daarbij een benchmark wordt gevolgd. Hiermee zet de fondsenaanbieder zich af tegen grote Nederlandse aanbieders die simpelweg een index als benchmark aanhouden. Carmignac Investissement concentreert zich op beleggingthema's met een groot groeipotentieel, zoals grondstoffen, opkomende markten en energie. Fondsmanager Frédéric Leroux: "We passen een heel actief beheer toe en proberen te anticiperen op marktbewegingen. Daarmee beschermen we portefeuilles tegen al te scherpe dalingen."
      Rendement wereldwijde fondsen   3 jaar          5 jaar          Morningstar


Carmignac Investissement                55 %            123 %           5 sterren


Robeco                                  39 %             - 0,5 %                3 sterren


ABN AMRO Global Fund                    25 %             - 12 %         2 sterren


MSCI World Index                        41 %             16 %


(Peildatum 5 oktober 2006)

Het Carmignac Emergents is een international aandelenfonds dat belegt in groeilanden. Deze bevinden zich in Azië, Latijns-Amerika, Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het fonds zoekt naar de beste groeimogelijkheden via een selectie van aandelen uit nieuwe landen met een sterk groeipotentieel. Volgens Jeroen Vetter, directeur van SNS Fundcoach, is Carmignac een welkome aanvulling op het beleggingsfondsenlandschap in Nederland. Vetter: "De relatieve kleine Europese vermogenbeheerders, waartoe ik Carmignac ook reken, behalen steeds betere rendementen door een afwijkende stijl van fondsbeheer. Het loslaten van de benchmark-ideologie zorgt voor betere rendementen voor hun klanten met eenzelfde risico."
       Rendement emerging markets      3 jaar          5 jaar          Morningstar:


Carmignac Emergents                     118 %           250 %           5 sterren


Robeco Emerging Markets Equities        102 %           186 %           4 sterren


Postbank Opkomende Landenfonds    84 %          141 %           3 sterren


MSCI Emerging Markets Index               98 %          151 %

(Peildatum 5 oktober 2006)

Over Carmignac

Carmignac is in 1989 opgericht en behoort tot de belangrijkste onafhankelijke vermogensbeheerders van Frankrijk. Het aandelenkapitaal is volledig in handen van het management en de werknemers. Carmignac beheert voor particulieren, vermogensbeheerders en institutionele klanten in Europa meer dan 8 miljard euro (per 30 juni 2006). De zes fondsen die in Nederland worden aangeboden zijn: Carmignac Emergents, Carmignac Investissement, Carmignac Euro-Entrepreneurs, Carmignac Euro-Patrimoine, Carmignac Patrimoine, Carmignac Commodities.

Over SNS Fundcoach

SNS Fundcoach is gespecialiseerd in beleggingsfondsen. Beleggers kunnen via SNS Fundcoach online beleggen in topfondsen van onder andere AXA Rosenberg, BlackRock Merrill Lynch, DWS, East Capital, Fidelity, JPMorgan, ODIN, Robeco en SKAGEN. Beleggers kunnen zelf fondsen selecteren, vergelijken en kopen via één rekening. SNS Fundcoach is een onderdeel van SNS Bank.

Noot voor redactie,