Politieberichten Heuvelrug, 10.40 uur

Utrecht, 06-10-2006

Jonge winkeldief gepakt

ELST - Een 14-jarige jongen uit Ingen is donderdag bij een winkel aan de Schoolweg aangehouden op verdenking van diefstal. De jongen had een aantal statiegeldbonnetjes gestolen uit een kistje in de winkel en wilde daarmee snoep en iets te drinken afrekenen. Winkelpersoneel hield hem daarop aan en droeg hem over aan de politie. In overleg met zijn ouders krijgt de jongen een Halt-straf.

Diefstal met geweld

VEENENDAAL - Twee jongens uit Veenendaal (beiden 14 jaar oud) zijn donderdag aangehouden wegens diefstal met geweld. De verdachten waren omstreeks 18.30 uur betrapt op winkeldiefstal van etenswaren en twee dvd's bij een winkel aan de Kerkewijk.

Toen de medewerkers zeiden dat ze de politie zouden waarschuwen, gingen de jongens hen te lijf. Daarbij werd één medewerker tegen de grond geduwd en in het gezicht geslagen. Vervolgens gingen de verdachten er vandoor. Enkele klanten bij de uitgang hielden de twee echter tegen. Daarop werd één van de klanten in het gezicht geslagen en aan de haren getrokken. De jongens zijn overgedragen aan de politie. Beiden zijn in verzekering gesteld.

Man en vrouw aangehouden

DOORN - Omdat ze zich verdacht gedroegen, zijn een 57-jarige man en een 55-jarige vrouw uit Polen donderdag aangehouden. Een agent zag omstreeks 20.15 uur dat het stel zich verdacht ophield bij een winkel in Driebergen. De agent herkende hun werkwijze van een diefstal in Vianen en volgde de twee. Ze stapten in een auto en reden naar Doorn en gingen naar een winkel aan de Driebergsestraatweg, waarna ze weer terugreden naar Driebergen. Daar hield de agent hen aan. De politie stelt een onderzoek in. De man en vrouw zijn ingesloten.

Grote verkeerscontrole

VEENENDAAL - In samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, de ANWB, de Vreemdelingenpolitie en de Regionale Verkeersdienst heeft de politie donderdag een grote verkeerscontrole gehouden op sportpark Panhuis. Tussen 16.00 en 21.30 uur zijn ruim zeventig bekeuringen uitgeschreven. Het merendeel daarvan betrof rijden zonder gordel, het niet onmiddellijk tonen van rij- en/of kentekenbewijs en onjuiste of ondeugdelijke verlichting danwel het niet voeren daarvan. Daarnaast moesten ruim 200 bestuurders blazen, maar niemand had te veel gedronken.

Autobrand

VEENENDAAL - De politie stelt een forensisch onderzoek in naar de oorzaak van een autobrand in de nacht van donderdag op vrijdag op de Haydnstraat. De brand in een bestelbus werd omstreeks 02.20 uur ontdekt door een getuige. De brandweer heeft de brand geblust.