Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Inbraak in tankstation                          |
De politie kreeg op vrijdagochtend (06/10) rond 04.10 uur een melding dat er zou worden ingebroken in een tankstation aan de Emmerikseweg. Vooralsnog is niet bekend of er iets is weggenomen.

Toen de politie ter plaatse kwam, werd er niemand meer in het pand aangetroffen. Men is binnengekomen door een toegangsdeur te forceren en heeft de ruimte doorzocht. Op dit moment is nog niet duidelijk of er iets is weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Zutphen - Bromfiets verdwenen na plezierrit               |
Een 25-jarige man uit Raalte heeft op donderdagmiddag (05/10) aangifte gedaan van diefstal van een bromfiets. Hij leende op het Stationsplein zijn brommer en helm uit aan een onbekende man, zodat deze er een kort plezierritje mee kon maken. De brommer en helm zijn echter niet meer teruggebracht.

De Raaltenaar werd rond 12.00 uur door de man aangesproken of hij zijn brommer en helm mocht lenen om even een ritje te maken. De man reed de Basseroord op, verdween uit het zicht en kwam vervolgens niet meer opdagen. Het gaat om een bromfiets van het merk Piaggio in de kleuren zwart/rood; de helm is groen van kleur. De politie stelt een nader onderzoek in.

|     |Zutphen - Bromfietser gewond na aanrijding                |
Een 33-jarige bromfietser uit Zutphen is op woensdag (04/10) zwaar gewond geraakt na een aanrijding met een 69-jarige Eerbeekse automobilist. De Zutphenaar is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd.

De man uit Eerbeek reed rond 06.40 uur op de Tondensestraat, komende uit de richting Empe. Op de kruising met de weg naar Voorst verleende hij geen voorrang aan de Zutphenaar die, komende vanuit de richting Zutphen, van rechts naderde, maar daarbij op het linkerfietspad reed. De bromfietser maakte van dit fietspad gebruik, omdat er werkzaamheden waren aan het andere fietspad. Als gevolg van de aanrijding liep de man uit Zutphen ernstig letsel aan been, knieën en pols op en moest voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd.

|     |Eerbeek - Balletjespistool in auto aangetroffen           |
De politie heeft op donderdagmiddag (05/10) n.a.v. klachten over onder meer drugsgebruik op een parkeerplaats aan de Handelstraat een 22-jarige man uit Loenen (Gld) aangehouden. In zijn auto werden sporen van drugsgebruik en een balletjespistool aangetroffen. Het pistool is in beslaggenomen.

Bij de politie waren klachten binnengekomen over drugsgebruik, overlast en vernielingen op de parkeerplaats. Naar aanleiding hiervan controleerde de politie rond 16.45 uur de auto van de man. Er werd, naast sporen van drugsgebruik, ook een balletjespistool aangetroffen. De man is daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft hij een verklaring afgelegd. Het pistool is in beslaggenomen, omdat het voor bedreiging gebruikt kan worden. De politie neemt contact op met de officier van justitie over de afhandeling van deze zaak.

Einde berichten
---


---


---

---- --