Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* September

---

Koningin bij Congres Bond van Oranjeverenigingen, 7 oktober 2006

Hare Majesteit de Koningin bezoekt zaterdagochtend 7 oktober in Markelo het congres van de Bond van Oranjeverenigingen. Het congres, dat jaarlijks in een andere gemeente door de Bond wordt georganiseerd, heeft dit jaar als thema 'De Oranjes in de veranderende wereld'.

Minister Remkes van Binnenlandse Zaken en prof. dr. A. van der Meiden verzorgen op het congres een inleiding. Met het thema wil de Bond uiting geven aan de rol van het Koninklijk Huis in de huidige samenleving. Onderwerpen die aan de orde komen zijn de relatie Nederland - Europa en tradities versus aanpassing aan de moderne tijd. Omdat het congres dit jaar plaatsvindt in Markelo, wordt aandacht besteed aan de manier waarop dit dorp omgaat met tradities rondom het Koninklijk Huis.

De Bond van Oranjeverenigingen in Nederland richt zich op het brengen van eenheid in de Oranjebeweging in Nederland, het behartigen van de belangen van de leden en het bundelen en ondersteunen van hun activiteiten. De Bond initieert en stimuleert festiviteiten, kerkelijke- en andere herdenkingen ter gelegenheid van hoogtijdagen binnen het Huis van Oranje, om zo het belang van de band tussen de Nederlandse bevolking en het Huis van Oranje te bevorderen en te versterken.

Ruim 400 lokale Oranjeverenigingen zijn lid van de Bond van Oranjeverenigingen.

8 september 2006

© RVD