'Live' ontmoeting met asieldieren!

Dierenbescherming

http://www.dierenbescherming.nl

'Live'ontmoeting met asieldieren!

Den Haag, 5 oktober 2006 - Alle honden en katten in maar liefst 87 Nederlandse asielen verheugen zich op een spannende 'live' ontmoeting met de bezoekers van de Open Asieldagen van de Dierenbescherming. Natuurlijk zien de dieren in een asiel het hele jaar door vele mensen aan hun hok voorbij trekken, maar de Open Asieldagen op zaterdag 7 en/of zondag 8 oktober zijn echt iets heel bijzonders met activiteiten en veel informatie. Geschikt voor jong en oud! Op www.dierenbescherming.nl staan de adressen van de deelnemende asielen.

Een betere plek voor het vinden van een nieuw huisdier bestaat eigenlijk niet. Want nergens ontmoet je zoveel honden en katten op één plek als in het asiel. De titel van de open dagen is ook niet voor niets: 'Gezocht: Goed tehuis voor duizenden katten en honden'. De dieren laten zich van hun beste kant zien, terwijl de bezoekers rondgeleid worden en vragen kunnen stellen over het asiel- en vrijwilligerswerk en natuurlijk ook over de bewoners die allemaal op zoek zijn naar een fijn nieuw baasje.

Een asieldier heeft heel veel voordelen. Ze zijn allemaal medisch gekeurd, gechipt en zorgvuldig ingeënt. Ook zijn ze meestal onvruchtbaar gemaakt om te voorkomen dat in de toekomst weer nieuwe dieren in het asiel terechtkomen. De asielmedewerkers kennen de bewoners bovendien als hun broekzak en weten dus precies of een goede 'match' tussen een bezoeker en een asielbewoner mogelijk is. De asielen doen er alles aan om voor zoveel mogelijk bewoners een goed nieuw onderkomen te vinden. Voor maar liefst 82 % van de katten en 88 % van de honden lukt dat ook daadwerkelijk.

De asielmedewerkers laten tijdens de Open Dagen zien wat er allemaal komt kijken bij de dagelijkse verzorging van de dieren en vaak is er een leuk programma met bijvoorbeeld een demonstratie van de cursus Dieren- EHBO of de cursus Gehoorzame huishond. Een leuk en informatief programma geschikt voor het hele gezin.

(einde bericht)