Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

JD amendeert concepttekst Hypotheekrenteaftrek

De Jonge Democraten, de politieke jongerenorganisatie verbonden aan D66, vinden dat het instellen van een staatscommissie die de hypotheekrenteaftrek gaat onderzoeken niet ver genoeg gaat. Daarom hebben zij op het lustrumcongres van 7 oktober een amendement ingediend dat oproept om de hypotheekrenteaftrek af te schaffen vanaf 500.000 euro.

"De kiezer verdient het te weten waar D66 staat wat betreft de hypotheekrenteaftrek", aldus voorzitter Reinout de Vries. "En wat ons betreft zou D66 een begin moeten maken met de geleidelijke afbouw van deze marktverstorende subsidie." Zo zegt het CPB dat door de hypotheekrenteaftrek huizenprijzen 10% te hoog zijn. Daardoor worden starters van de woningmarkt uitgesloten. Ook het OESO adviseert een geleidelijke afbouw, omdat de aftrek de pieken en dalen in onze economie onnodig versterkt.

De Jonge Democraten hebben er vertrouwen in dat het amendement aangenomen zal worden. "Het past D66 niet om belangenpolitiek te voeren en nu is absoluut niet het moment om daarmee te beginnen.", aldus de Vries.


---