2e persbericht van zaterdag 7 oktober 2006

Eindhoven, 07-10-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na huiszoeking in drie woonpanden

Vrijdagavond omstreeks 20.00 uur verrichte de politie huiszoekingen in drie woonpanden in het stadsdeel Tongelre. De politie trof in de woningen spullen aan die direct of indirect te maken kunnen hebben met drugshandel. Twee verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Het gaat om twee panden aan de Vuurvlinderstraat en om een woning aan de Wilgeboorderweg. In een van de woningen aan de Vuurvlinderstraat werd de 29-jarige bewoner aangehouden. Hier werden 7 cachetjes met drugs gevonden, waaronder cocaïne. Daarnaast werd een bedrag van bijna 3.000 euro aan contant geld aangetroffen. In de woning zijn ook vuurwapenpatronen gevonden. In een andere woning aan de Vuurvlinderstraat zijn ook drugs gevonden, bestaande uit 65 gram cocaïne en 3 flessen amfetamine. Verder werden hier onder andere bivakmutsen en 100 messen aangetroffen. De 33-jarige bewoner werd aangehouden. Aan de Wilgeboorderweg vond de politie een stroomstootwapen en een geldbedrag van ongeveer 20.000 euro. Het onderzoek is in volle gang.

Eindhoven: Politie houdt bestuurder aan die over fietspad rijdt

Een 46-jarige autobestuurder uit Gouda is vrijdagavond omstreeks 23.50 uur op de Vestdijk door de politie aangehouden. Hij viel op door zijn rijgedrag. De man reed over de Vestdijk, namelijk over het fietspad tegen de richting van het verkeer in. Ter hoogte van het Genderstraatje zag hij de politie. Hij stapte uit zijn auto en liep weg. Op dat moment werd hij aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Eindhoven: Politie vordert rijbewijs in van dronken autobestuurder

Een 24-jarige autobestuurder uit Son werd zaterdagochtend om 1.50 uur op de Veldmaarschalk Montgommerylaan vanwege zijn rijgedrag door de Koninklijke Marechaussee aangehouden. De man had kort daarvoor ter hoogte van de Vestdijk een voetganger bijna omver gereden. Ter hoogte van het Stationsplein reed de man door rood. Bij zijn aanhouding werd de man aan de politie overgedragen en moest een ademanalyse ondergaan. Hij blies een alcoholpromillage van ruim 1,30. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie houdt vechtersbaas aan

Een 47-jarige Helmonder is zaterdagochtend omstreeks 3.00 uur door de politie aangehouden op de Havenweg. De politie kreeg de melding dat bij een horecazaak gevochten zou worden. De politie zag in een groep van ongeveer tien mensen een man met gebalde vuist een ander persoon in het gezicht slaan. Om de gemoederen tot bedaren te brengen werd de groep gelast te vertrekken. De verdachte weigerde en liep met gebalde vuist op een van de agenten af. Uiteindelijk moest een politiehond ingezet worden om de vechtersbaas onder controle te krijgen. De man is meegenomen naar het bureau en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Vogels gestolen

In de achtertuin van een woning aan de Zeelberg zijn uit een vogelkooi 22 vogels gestolen. De diefstal gebeurde tussen vrijdag 20.00 en zaterdag 7.30 uur.

Mierlo: Politie houdt dronken bromfietser aan na verlaten plaats ongeval

De politie hield vrijdagavond 21.45 uur een 28-jarige bromfietser aan op de Geldropseweg. Hij was omstreeks 21.00 uur in Mierlo op de Marktstraat betrokken bij een aanrijding met een personenauto. Na de aanrijding verliet, met achterlating van zijn bromfiets, de plaats van het ongeval. Aan de hand van een goed signalement kon de politie de man even later toch aanhouden. De verdachte had gedronken. Hij blies een alcoholpromillage van bijna 1,90. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.