memorandum Unie Vrijzinnige Verenigingen n.a.v. de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006.

De Unie Vrijzinnige Verenigingen pleit voor een zoetere samenleving in haar 'Verzuring smaakt bitter - Voor een (s)maakbare samenleving'
- memorandum naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006.

De Unie Vrijzinnige Verenigingen vzw vertegenwoordigt de niet-confessionele levensbeschouwelijke gemeenschappen in Vlaanderen en Brussel. Behalve belangenbehartiger van deze gemeenschappen is zij tevens de officiële gesprekspartner van de Vlaamse en Brusselse overheden voor de niet-confessionele levensbeschouwelijke materie. Vanuit de vrijzinnige waarden ijvert de Unie voor een samenleving waar de mens als individu en deel uitmakend van een groep een kwaliteitsvol leven kan uitbouwen. Derhalve beschouwt de Unie het als haar taak om de gemeentelijke overheden en verantwoordelijken te sensibiliseren voor een plaatselijke samenleving waar het goed vertoeven is.

Vanuit deze bekommernis heeft de Unie in het licht van de nakende gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 een memorandum opgesteld onder de titel 'Verzuring smaakt bitter - Voor een (s)maakbare samenleving'. Het betreft een menselijk discours met de verzuchtingen en de verantwoordelijkheden van de gewone burger geplaatst ten aanzien van het lokale bestuur. Het is een pleidooi voor het weer smaakbaar maken en het verzoeten van de maatschappij.

Ten behoeve van de leesbaarheid van de tekst wordt deze aangeboden in een aantrekkelijke brochure die een 'à la minute versie' en een 'à point versie' bevat.

Ieder gemeentebestuur in Vlaanderen kreeg reeds een exemplaar met daarbij een smaakvolle, zoete reep nougat. Dit om het verlangen naar een (s)maakbare samenleving kracht bij te zetten.

U vindt het memorandum op de website van de Unie Vrijzinnige Verenigingen v.z.w. www.uvv.be

Zie ook bijlage bij dit persbericht op www.pressreleases.be

Voor meer informatie of een gratis exemplaar:
Unie Vrijzinnige Verenigingen vzw
Brand Whitlocklaan 87
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
tel. 02/735.81.92
fax 02/735.81.66
cmd.federaal@uvv.be

URL: http://www.uvv.be