Magda Francot bij Galerie Pictura


AIJEN (GEM.BERGEN), 20060926 -- Zondag 8 oktober 2006 opent de burgemeester van Bergen om 15.00 uur de groepsexpositie waarbij Magda Francot ??n van de 27 realistische kunstenaars is die aan deze groepsexpositie van schilderijen en beelden deelneemt. Deze is t/m 18 november te bewonderen bij Galerie Pictura te Aijen (gem.bergen L.) en natuurlijk via de website www.jubileum.galeriepictura.nl

Magda Francot (geboren te Antwerpen op 30 juli, 1942) is gehuwd met Architect Hug Francot, werkt in Antwerpen, Belgi? en woont in Wezemaal dicht bij Leuven (Vlaams Brabant). Zij werkt voornamelijk in olieverf op canvas en paneel en haar werk is geworteld in de traditie van de Vlaamse Meesters. Naast het cre?ren van symbolistische schilderijen neemt Magda ook portretopdrachten aan en heeft zij haar eigen kunstschool waar ze kinderen en volwassenen de kunst van het tekenen en schilderen aanleert in oude technieken zoals tempera. De kennis van laatstgenoemde techniek maakt het ook mogelijk voor Magda om oude schilderijen te restaureren tot hun voormalige glorie.
Opleiding:
1957-'60 Instituut voor Decoratieve Kunsten Antwerpen.
1960-'61 Academie voor Schone Kunsten Dendermonde,
afdeling Monumentale Schilderijen.
1960-'62 Instituut voor Schone Kunsten Antwerpen, afdeling decoratie.
1962-'64 Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen,
afdeling olieverfschilderen onder Prof. Gustaaf De Bruyne.
Tekenen onder Prof. Marcel Mutsaerts.
De wereld van Magda Francot is een wereld van het Illusionair Realisme - scenes uit haar rijke fantasiewereld gecombineerd met de inspiratie die zij haalt uit muziek en literatuur.
Magda's olieverfschilderijen worden gecre?erd in de traditie van de Vlaamse Meesters. Zij woont en werkt in Antwerpen, Belgi?, vanouds een belangrijke internationale zeehaven en handelsstad welke ook onze meest bekende schilders heeft voortgebracht. Magda's favoriete medium is olieverf, maar zij werkt ook in pastel, aquarel en kleurpotlood op dezelfde vakkundige manier met een excellent begrip van kleur, licht en schaduw.

Galerie Pictura in het Limburgse maasdorpje Aijen (gemeente Bergen) gooit na tien jaar het roer rigoureus om. Galeriehouder Roel van der Veen heeft de afgelopen zomermaanden gebruikt om zijn galerie ingrijpend te verbouwen. De expositieruimte is eens zo groot geworden.
Lag het accent de afgelopen tien jaar met name op abstract en figuratief werk, ??k daar komt vanaf 8 oktober verandering in. Pictura legt het accent op hedendaagse realistische schilderijen en beelden. Roel van der Veen heeft daarvoor contacten gelegd met grootmeesters als Cornelis le Mair, Charles Henri, Herman van Hoogdalem en vele anderen.
Met een groepstentoonstelling die op 8 oktober om 15.00 uur wordt geopend door dhr. Klaverdijk, burgemeester van Bergen wordt het startsein voor Pictura 's nieuwe toekomst gegeven.
Een keur aan kunstenaars neemt deel aan deze grote tentoonstelling. Naast de eerder genoemde kunstenaars zijn dat o.m. Erik van de Beek, Joep de Bekker, Janneke Bruines, Paul van Ernich, Magda Francot, Arjan van Gent , Lex Heilker, Agda de Jong, Riet de Jong, Annelies Hoek, Lizette Luijten, Henk Mulder, Anita Nunez Larraz, Sylvie Overheul, Sierk Schr?der, Richard Smeets, Helene Terlien, Carla Vrendenberg, Jeane V. Seah, Ingrid Smuling, Nico Vrielink, Hiske Wiersma, Paul Wieggers en Henny Zwart, om maar niemand te vergeten.
Met het accent op Hedendaags Realisme keert Roel van der Veen terug naar zijn oude liefde voor de realistische kunst. Overigens blijft er wel ruimte voor figuratieve kunst die dan w?l gelieerd is aan de romantiek zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij artiesten als Joep de Bekker en Richard Smeets.
De expositie is te bewonderen t/m 18 november.

OPENINGSTIJDEN: di. t/m za.14.00 U. - 17.00 UUR





Galerie Pictura