Ingezonden persbericht

Drachten, 28 september 2006

P E R S B E R I C H T Religie/levensbeschouwing/agenda/lezingen

Nieuwe kerk maakt kennis met omgeving

Vergeving vragen en vooroordelen wegnemen

Vooroordelen tegen God, de kerk en gelovigen wegnemen. Dat wil de nieuwe regionale christengemeente Bethanië te Drachten. Ze doet dat door een speciale kennismakingsdienst te organiseren met een muziekbandje en een maaltijd. Daarbij wil de leiding vertellen over de visie van de nieuwe gemeente.

De nieuwe gemeente Bethanië heeft deze visie ontwikkeld naar de betekenis van het bijbelse dorpje Bethanië in het leven van Jezus. De gemeente kiest voor een bewuste kennismaking met andersdenkenden. 'Gelovigen zijn gewoon mensen. Ongelovigen vinden christenen vaak schijnheilig. Ze weten precies de vinger op de zwakke plek te leggen', zegt een woordvoerder van de nieuwe gemeente.

Betweterig
'Ze zien dat christenen chagrijnig uit de kerk komen of ze vinden gelovigen betweterig en betuttelend. Helaas hebben ze wel gelijk dat veel gelovigen hun oordeel over anderen snel klaar hebben. Jezus was anders, vernieuwend en radicaal. Daarom hopen we niet zelf in de val lopen om anderen te veroordelen. Jezus veroordeelde ook niemand. Toen hem om een oordeel gevraagd werd, weigerde hij dit te geven omdat hij niet als rechter was aangesteld.'

Vergeving
'Ongelovigen willen wij vergeving vragen voor de fouten van gelovigen' zegt de woordvoerder. 'We willen er alert op zijn dat we andersdenkenen niet irriteren met onze fouten, maar we willen wel duidelijk zijn over ons geloof in Jezus. Het kan wel eens gebeuren dat iemand chagrijnig of depressief de kerk binnenkomt, maar dankzij Jezus zal hij of zij opgewekt onze dienst verlaten'.

Doorbreken
'Door de eeuwenoude tradities hebben veel mensen niet zo'n mooi beeld van God, de kerk en gelovigen. Het is onze ambitie om deze traditie te doorbreken. We willen vernieuwen in de voetsporen van Jezus. Dan ontstaan er wel nieuwe vragen, geruchten en vooroordelen. Daarom willen we mensen een kijkje achter de schermen geven, zonder ons geloof op te dringen.'

Gratis
De kennismakingsbijeenkomst is met medewerking van de band Face Down op zondagochtend 8 oktober in De Schakel, Klokhuislaan 12 te Drachten. Aanvang 09.45 uur. Toegang gratis, inclusief kennismakingsmaaltijd. Na afloop van de bijeenkomst is er persoonlijk gebed voor iedereen die Jezus nodig heeft voor vergeving, genezing, bevrijding, relaties, werk en financiën.
Website www.geopendedeur.nl, mailadres info@geopendedeur.nl of telefoon 0512-302851 (Cornelia Woldman).

Noot voor de pers/Persinlichtingen:

Stichting De Geopende Deur, Jannie Kijlstra, 06 - 203 98 058, jannie@ktdrachten.nl

---- --