D66 Jubileumcongres in Amsterdam

Het najaarscongres van D66 stond in het teken van het 40-jarig jubileum van de partij. Partijvoorzitter Frank Dales benoemde Laurens Jan Brinkhorst tot ere-lid en reikte de Jan Glastra van Loon penning uit aan Jacob Kohnstamm en Erwin Nypels. Het congres werd bezocht door zo'n 700 leden en belangstellenden. Het overgrote deel van het congres was gewijd aan de behandeling van het verkiezingsprogramma.

Daarnaast was er ook ruimte voor toespraken. Lousewies van der Laan memoreerde in haar toespraak de gebeurtenissen rond de val van het kabinet: "Verdonk zette Ayaan Hirsi Ali onder druk om een verklaring te tekenen waar zij alle schuld op zich zou nemen en expliciet zo ongeveer moest vermelden dat de gewéldige minister Rita Verdonk geen énkele blaam trof. Dat was zo iets bizars, dat deed natuurlijk helemáál de deur dicht." Lees hier de volledige toepraak

Ook Hans van Mierlo hield op verzoek van het Landelijk Bestuur een toespraak, waarin hij niet zozeer terugkeek op 40 jaar D66, maar zijn blik op de toekomst richtte. Hij zei onder meer: "D66 is eigenlijk 40 jaar te vroeg opgericht". Zijn volledige toespraak zal later op de website te lezen zijn.

Verder werd Gerard Schouw verkozen tot lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen. De kandidaten voor de overige plaatsen worden door de leden van D66 gekozen mddels een poststemming.
---

7-10-2006 17:07