Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 8 oktober 2006

Politie stelt onderzoek in na schietincident

BREDA: Een bestaand conflict tussen twee bekenden is zaterdagmiddag dusdanig geescaleerd dat één van hen de ander, een 30-jarige Bredanaar, ter hoogte van het Omegaplein op de openbare weg in het been schoot. Het slachtoffer en verschillende getuigen verklaarden tegenover de politie dat er een woordenwisseling aan het schot vooraf ging. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hoewel hij behoorlijk wat pijn heeft, verkeert hij buiten levensgevaar. Hij zal vermoedelijk korte tijd moeten worden opgenomen. De politie heeft direct een onderzoek op de plaats van het delict ingesteld. Het Omegaplein en de Spoorstraat zijn daarvoor gedurende 1½ uur afgesloten geweest. Uiteraard is de politie ook een onderzoek gestart naar de identiteit van de verdachte.

Politie houdt stomdronken brokkenmaker aan

BREDA: Vrijdagavond heeft een stomdronken automobilist eerst een kop-staartbotsing veroorzaakt op een parkeerplaats bij een tankstation aan de Nieuwe Kadijk en later dezelfde auto nogmaals aangereden. Hoewel de eigenaar van de andere auto de man al na de eerste aanrijding gelastte te wachten op de politie, reed hij door. De andere automobilist zette hierop de achtervolging in. Bij een kruispunt blokkeerde de gedupeerde automobilist met zijn voertuig de doorgang voor de dronken automobilist. Desondanks reed de dronken automobilist nogmaals met zijn auto tegen het voertuig van de ander. Mede vanwege het feit dat de auto van de brokkenmaker na de tweede aanrijding niet meer wilde starten, kon de politie de man korte tijd later op het bewuste kruispunt aanhouden. De ademanalyse op het bureau gaf aan dat de verdachte, een 52-jarige Pool, een uitslag van maar liefst 1010 ug/l behaalde. Bovendien vertoonde zijn auto dusdanig zware technische mankementen dat deze volstrekt onveilig was. De auto is derhalve door een takelbedrijf weggesleept. De man zal zich voor de rechter voor zijn gedrag moeten verantwoorden.

Politie houdt joyrider zonder rijbewijs aan

BREDA: Een 19-jarige man uit Wernhout had de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag heel wat uit te leggen. De jongeman werd aangesproken toen hij met zijn auto de Vismarktstraat in reed. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en de auto van zijn moeder zonder haar medeweten te hebben meegenomen. Omdat hij bovendien niet in het bezit was van een identiteitsbewijs, is hij overgebracht naar het politiebureau. Enkele bekeuringen rijker kon de man hierna huiswaarts keren.

Politie houdt overlastgevende stappers aan

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag is in het centrum een drietal personen aangehouden, die weigerden gehoor te geven aan verschillende vorderingen van de politie om weg te gaan. Toen een grote groep bezoekers omstreeks 2.15 uur de toegang werd geweigerd tot een horecagelegenheid in het centrum, maakten enkelen van hen hun ongenoegen hierover luidkeels duidelijk. Hoewel de politie trachtte hen via de verstandige weg tot een oplossing te komen, bleven twee van hen een 55-jarige en een 20-jarige Bredanaar stennis maken. Zij werden aangehouden. Toen de zoon van de 55-jarige merkte dat zijn vader was aangehouden en de politiemensen luidkeels uitschold, werd ook hij aangehouden.

Politie bekeurt 25x in uitgaansweekeinde

BREDA: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier Bredase vechtersbazen aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Het betreft twee 19-jarige, een 22-jarige en een 18-jarige Bredanaar. De politie heeft gezien dat de vier twee-aan-twee betrokken waren bij een tweetal vechtpartijtjes. Omdat de slachtoffers echter geen aangifte wilden doen, zijn de vier aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Het komt ieder van hen op een bekeuring te staan.
Ook drie andere mannelijke binnenstadbezoekers zijn zaterdagmorgen na het uitgaan met een bekeuring huiswaarts gekeerd. Zij maakten zich schuldig aan wildplassen.
In de nacht van zaterdag op zondag werden nog eens 6 wildplassers op de bon geslingerd. Diezelfde nacht werden 12 processen verbaal uitgeschreven aan foutparkeerders.

Politie houdt jongeman aan voor schennispleging

BREDA: Een 23-jarige man uit de gemeente Korendijk is zaterdag kort voor middernacht door de politie aangehouden, nadat hij twee keer kort na elkaar op de Havermarkt zijn broek liet zakken en op een paaltje ging zitten. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij begreep dat zijn gedrag door andere binnenstadbezoekers als aanstootgevend kon worden opgevat, maar dat het slechts de bedoeling was te poseren voor een grappige foto. Enkele uren later kon de jongeman, met een proces verbaal op zak, huiswaarts keren.

Politie houdt Bredanaar (24) aan voor mishandeling

BREDA: Een 24-jarige Bredanaar sloeg in de nacht van zaterdag op zondag in een horecagelegenheid aan de Reigerstraat een 18-jarige Roosendaler dusdanig hard in het gezicht dat de Roosendaler hieraan een gebroken neus overhield. De politie heeft de Bredanaar aangehouden en een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de mishandeling.

Politie houdt twee verdachten aan in onderzoek naar verlaten plaats ongeval

BREDA: Een 44-jarige man uit Breda schakelde zaterdagavond de politie in, nadat iemand tegen zijn auto was gereden, maar was doorgereden zonder zich bekend te maken. De man werd er omstreeks 20.30 uur op geattendeerd dat er schade was ontstaan aan zijn geparkeerde auto. Een buurtbewoner attendeerde hem erop dat een witte auto verantwoordelijk was voor de schade. Toen de man korte tijd later een witte auto zag rijden met schade aan de voorzijde, hield hij de bestuurster staande. Zij ontkende echter met de aanrijding van doen te hebben en ging samen met haar echtgenoot een woning binnen. Terwijl de Bredanaar de komst van de politie buiten afwachtte, kwam de echtgenoot naar buiten. Hij uitte daarbij niet alleen diverse bedreigingen, maar maakte ook slaande bewegingen naar de Bredanaar. Bij het afweren van deze slagen, is de Bredanaar gewond geraakt aan een pink. Toen de politie ter plaatse kwam en het verhaal had aangehoord, wilde zij de vrouw om een verklaring vragen. De betrokkenen weigerden echter iedere vorm van medewerking. De 37-jarige bestuurster van de auto is hierop aangehouden. Haar 41-jarige echtgenoot werd korte tijd later eveneens aangehouden. Toen de man zich aan het bureau meldde, omdat hij zich wilde beklagen over de aanhouding van zijn vrouw, had de gedupeerde Bredanaar inmiddels aangifte van bedreiging en mishandeling gedaan. Hierop is ook de echtgenoot aangehouden. Het witte voertuig is in beslag genomen voor technisch onderzoek.

Politie stelt onderzoek in naar gewapende overval

BREDA: De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een gewapende overval, die zaterdagavond omstreeks 21.45 uur heeft plaatsgevonden in een winkel aan de Nieuwe Haagdijk. In de winkel waren op dat moment twee medewerkers aanwezig. Een man was de winkel binnengekomen en onder meer geld geëist. Hij zette zijn woorden kracht bij door een vuurwapen te tonen. De dader is met de buit de winkel uitgegaan en heeft zich lopend uit de voeten gemaakt in de richting van een parkeerplaats aan de Sluisstraat.

Jongeman (17) slachtoffer van overvaller

BREDA: Een 17-jarige inwoner van Breda is zaterdagavond omstreeks 23.00 uur aan de Clemensberg bedreigd met een vuurwapen. De jongen, die aan het eind van zijn werkdag vuilniszakken in de container wilde gaan gooien, werd tegen de muur geduwd door een jongeman met een capuchon en een sjaal voor zijn gezicht. Tevens richtte de overvaller een vuurwapen op zijn slachtoffer. Omdat het slachtoffer geen spullen van waarde bij zich had en de overval bovendien werd verstoord door een naderende auto, heeft de overvaller zich hierop uit de voeten gemaakt in de richting van de Muizenberglaan. Het slachtoffer heeft zondagmiddag aangifte van het voorval bij de politie gedaan.

Politie verricht aanhouding na aanrijding

BREDA: Een 37-jarige Bredanaar is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 2.30 uur aangehouden, omdat het vermoeden bestaat dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, toen hij een ongeval veroorzaakte op de Nassaustraat. De man was op dat moment echter al in het ziekenhuis om zich aan een snijwond in zijn wenkbrauw te laten behandelen, zodat is besloten tot afname van een bloedproef. De man had met zijn personenauto een ongeval veroorzaakt op de kruising Nassaustraat-Sophiastraat-Nieuwe Boschstraat. Zowel de auto van de man zelf als de auto van de tegenpartij, een 34-jarige vrouw uit Leusden, raakte bij het ongeval zwaar beschadigd.

Man aangehouden voor mishandeling ex-vriendin

BREDA: Een 23-jarige man uit Teteringen, werd in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 1.30 uur aangehouden, nadat hij in een café in de Bredase binnenstad zijn ex-vriendin had geslagen. De man zal zich tegenover de rechter voor zijn gedrag moeten verantwoorden.

Politie houdt man (19) aan voor bedreiging

ETTEN-LEUR: Een 19-jarige man uit Etten-Leur is in de vroege zaterdagmorgen door de politie aangehouden, omdat hij aan het Trivium een beveiligingsmedewerker had bedreigd. De man gaf tegenover de politie toe de bedreiging te hebben geuit. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie verricht twee aanhoudingen voor rijden onder invloed

RIJSBERGEN: Een 28-jarige Bredanaar mocht in de vroege zaterdagmorgen van de politie een tweetal bekeuringen in ontvangst nemen. De man werd omstreeks 3.30 uur aan de Bredaseweg bij een controle aan de kant van de weg gezet. Omdat de politiemensen vermoedden dat de man te veel alcohol had genuttigd om zijn auto te mogen besturen, moest hij een blaastest ondergaan. Op het bureau bleek dat de man niet alleen te veel had gedronken (330 ug/l), maar bovendien niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

BREDA: Vijf kwartier later wees de blaasproef, die aan de Tuinzigtlaan werd afgenomen bij een 23-jarige Bredanaar uit dat ook deze automobilist te diep in het glaasje had gekeken. Ook in zijn geval gaf de ademanalyse een uitslag van 330 ug/l. Hij kan het
schikkingsvoorstel binnenkort in de brievenbus tegemoet zien.

Auteur: Manon Ostendorf