Ingezonden persbericht

Leidse Wethouder Van den Berg opent Wmo-informatiemarkt

Op maandag 9 oktober om 13.30 uur opent wethouder Gerda van den Berg de Wmo-markt 'Kwaliteit in Zorg en Welzijn' in het Leidse Volkshuis aan de Apothekersdijk 33a in Leiden. Zij maakt daarbij ook bekend hoe inwoners van Leiden het nieuwe gemeentelijke Servicepunt Zorg kunnen bereiken.

De Wmo-markt wordt georganiseerd door de Stichting 55 plus in Leiden en is bedoeld voor senioren, gehandicapten, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals op het gebied van zorg en welzijn. Op de markt kunnen bezoekers vragen stellen aan zorgaanbieders en informatie verzamelen over het zorgaanbod in Leiden. Er zijn verschillende stands, presentaties en er is een aantal workshops. De gemeente Leiden is met een stand vertegenwoordigd en verzorgt een workshop.

Servicepunt Zorg
Voor informatie, advies en ondersteuning bij het aanvragen van zorgvoorzieningen, komt er een nieuw gemeentelijk Servicepunt Zorg. Dit servicepunt wordt ondergebracht in het Stadsbouwhuis, Langegracht 72 in Leiden. Bij het Servicepunt Zorg kunnen inwoners van Leiden terecht voor het aanvragen van huishoudelijke hulp en het aanvragen van de voorzieningen die voorheen onder de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) vielen, zoals woningaanpassingen, verhuiskostenvergoedingen, hulpmiddelen en vervoersvoorzieningen.

De Wmo-markt in het Leidse Volkshuis duurt van 13.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie op de website van de Stichting 55 plus in Leiden: www.55plusinleiden.nl.

Nadere informatie:
Edith Swinkels, bureau Communicatie, tel. (071) 516 52 26

---- --