Gemeente Rotterdam

Nr. 41
6 oktober 2006

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 9 t/m 15 oktober 2006

Wethouder Geluk geeft lezing op Hogeschool Rotterdam Op dinsdag 10 oktober geeft Onderwijswethouder Leonard Geluk een lezing met aansluitend een discussie met studenten en docenten op de Hogeschool Rotterdam. De wethouder gaat in zijn lezing in op zijn prioriteiten voor de komende vier jaar en zijn verwachtingen van het Rotterdamse onderwijs. De lezing vindt plaats in Hogeschool Rotterdam aan het Museumpark, 11e verdieping, van 9:30 tot 10:30 uur. (Voor meer informatie: Hogeschool Rotterdam, 010 2414575).

Wethouder Kaya spreekt tijdens Nationale Iftar / Dialoogbijeenkomst Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) houdt op dinsdag 10 oktober een toespraak bij de nationale dialoogbijeenkomst / Iftar Ramadan 2006 in de Burgerzaal van het stadhuis. Het programma begint om 18.30 uur. Islam en Burgerschap organiseert de bijeenkomst in samenwerking met Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond en het Contactorgaan Moslims en Overheid. Doel van de bijeenkomst is het bevorderen van de ontmoeting tussen moslims en niet-moslims in Nederland en meer in het bijzonder in Rotterdam. (Meer informatie: Timke Visser, bureaucoördinator Islam en Burgerschap, tel. 070 - 302 8245)

Wethouder Karakus geeft zeven nieuwbouwprojecten feestelijk startschot op Dag van de 1e Paal Wethouder Hamit Karakus (Ruimtelijke Ordening en Wonen) geeft zeven nieuwbouwprojecten op woensdag 11 oktober een feestelijk startschot op de Dag van de 1e Paal. Deze dag is georganiseerd in het kader van het Bouwputtenfestival 2006. Het vertrek per bus is om 12.45 uur vanaf het City Informatiecentrum, Coolsingel 197. De nieuwbouwprojecten zijn in Delfshaven, het Centrum, Katendrecht, Hoogvliet, Nesselande, Bloemhof en IJsselmonde. (Meer informatie: Esther Schoemaker, communicatie DSV, tel.. 010-4897201 of 06 - 526 31259)

Wethouder Kaya huldigt 500ste koppel Mixen aan de Maas Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) huldigt op donderdag 12 oktober in de theepauze van de raadsvergadering het 500ste koppel van Mixen aan de Maas. Het project Welkom in Rotterdam - Mixen aan de Maas brengt 'nieuwe' Rotterdammers in contact met 'oude' Rotterdammers. Sander de Kramer, ambassadeur van Welkom in Rotterdam, brengt het koppel in een riksja naar het stadhuis. De theepauze van de raad is ± 16.00 uur. (Meer informatie: Minke de Gier, projectleider Welkom in Rotterdam, tel. 010 - 270 9850)

Wethouder Schrijer verricht diploma-uitreiking Ban Sigui op Rotterdam Airport Wethouder Dominic Schrijer (sociale zaken, werk en grote stedenbeleid) verricht op vrijdag 13 oktober om 15.00 uur op Rotterdam Airport, de diploma-uitreiking van de 'Basisvaardigheden luchtvaartmedewerker(st)er'. De diploma's reikt de wethouder uit aan Rotterdamse jongeren van Antilliaanse afkomst, die sinds 1 september het scholing- en werkgelegenheidsproject Ban Sigui op Rotterdam Airport succesvol hebben doorlopen. Zij hebben ervaring opgedaan met onder andere vliegtuigparkeren ('marshallen'), luchtvaartbeveiliging en vliegtuigbrandbestrijding. Het diploma is voor de jongeren een steun in de rug om zelfstandig een baan te vinden of om weer naar school te gaan. Het project is een initiatief van Rotterdam Airport, Politie Rotterdam-Rijnmond en de Economic Development Board Rotterdam (EDBR). (Voor meer informatie: Bureau EDBR, Gerwin van der Meulen, tel. 010 - 205 35 68 of 06 - 22 29 84 02)

Burgemeester Opstelten ontvangt jubileumboek 'In veilige haven' Burgemeester mr. Ivo Opstelten ontvangt op vrijdag 13 oktober om 16.30 uur het eerste exemplaar van het jubileumboek 'In veilige haven', dat ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de verschillende Rotterdamse Zeemanhuizen is geschreven door de auteurs Jan Oudenaarden en Rien Vroegindeweij. Het boek is geïllustreerd met historische foto's en tekeningen en geeft een beeld van wat er de afgelopen anderhalve eeuw in en rond de haven is gebeurd. Tevens worden de sociale, culturele en sportieve activiteiten van de Seaman's Centres en de activiteiten van het Hotel "Het Zeemanshuis' belicht. Bovendien viert de Stichting Zeemanhuis Rotterdam haar 25 jarig bestaan. De uitreiking vindt plaats in het Zeemanshuis aan de Willemskade 13. (Voor meer informatie: Zeemanshuis, Mary Olmans, tel. 010 - 20 10 918)

Burgemeester Opstelten neemt eerste exemplaar 'Nha Tambor' in ontvangst Burgemeester mr. Ivo Opstelten neemt vrijdag 13 oktober om 18.00 uur het eerste exemplaar van het boek 'Nha Tambor - Onderzoek naar het Cultureel Erfgoed van Kaapverdianen in Rotterdam' in ontvangst. Het tweetalige boek over de Kaapverdiaanse migratiestudie is geschreven door de socioloog drs. Dóris Pires. Het boek is het eerste resultaat van het project Herança Cultural, Rotterdamse Kaapverdianen en hun cultureel erfgoed. Het project komt voort uit een samenwerking tussen Stichting Avanço, het Gemeentearchief Rotterdam, het Historisch Museum Rotterdam en het Wereld Museum Rotterdam. Doel van het project is het in kaart brengen van het Kaapverdiaanse Cultureel Erfgoed in Rotterdam. De boekpresentatie vindt plaats bij het Gemeentearchief Rotterdam aan de Hofdijk 651. (Voor meer informatie: Stichting Avanço, Ivone Mendes (directeur), tel. 010 - 448 43 00 of Communicatie Gemeentearchief Rotterdam, Odie van Eupen, tel. 010 - 243 46 75)

En verder.
feliciteert wethouder Jeannette Baljeu, (o.m. Organisatie), op donderdag 12 oktober om 12.00 uur op het stadhuis de miljoenste beller van het publieksnummer 0800-1545 van de gemeente.

noot voor de redactie/