Provincie Noord-Brabant


Persbericht


Datum
9 oktober 2006
Nummer
245

Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-
Brabant kent 147.550 euro toe

Het bestuur van de Prins Bernhard Cultuurfonds Noord- Brabant
heeft 147.550 euro toegekend aan activiteiten die op het werkterrein van het cultuurfonds liggen: geschiedenis en letteren, beeldende kunst, podiumkunsten, monumentenzorg en natuurbehoud.

Zo is aan de Stichting Jeugdcomité te Someren een bijdrage van E 1.000,-
toegekend voor de uitmarkt waar alle culturele verenigingen en instellingen van Someren zich kunnen presenteren. De stichting LaMelis te 's-Hertogenbosch krijgt
E 5.000,- v oor de productie Le Black avec Noir. Stichting Kubes te Oirschot krijgt
E 5.000,- voor het rocktheaterstuk dat gebaseerd is op de film 'Moulin Rouge'. Stichting Big Jazz Night te Breda krijgt E 2.625,- voor de Big Jazz avond. De Stichting Vincent van Gogh te Etten-Leur krijgt een bedrag van E 10.000,- dat onder meer wordt besteeds aan een mediapresentatie en de Stichting Muziektheater Applaus te Drunen krijgt een bedrag van E 2.500,- voor een musicalproductie.

Het gaat hierbij om garantiebijdragen die op basis van een afrekening worden uitgekeerd als het project heeft plaatsgevonden en alleen als het achteraf nodig blijkt. Voor duurzame investeringen zoals apparatuur en instrumenten wordt een percentage van de totale kosten toegekend.