Eigen Huis opent meldpunt verbouwingsperikelen

Vereniging eigen huis

http://www.eigenhuis.nl

Amersfoort, 9 oktober 2006

Eigen Huis onderzoekt consumentenervaringen met klus- en aannemingsbedrijven

Huiseigenaren die recentelijk een aannemer of klusser hebben ingeschakeld voor werkzaamheden aan hun eigen woning, kunnen vanaf vandaag hun ervaringen kwijt op het speciale meldpunt Verbouwingsperikelen op www.eigenhuis.nl, de website van Vereniging Eigen Huis.

De vereniging wil aan de hand van deze ervaringen vaststellen waar het bij verbouwingen goed gaat en waar problemen voorkomen. De resultaten worden gebruikt om concrete adviezen en tips te kunnen geven bij het uitbesteden van verbouw- of kluswerkzaamheden aan de eigen woning. Om structurele problemen aan te pakken zal Vereniging Eigen Huis veel voorkomende klachten aan de bouw- en klusbranche voorleggen.

Aanleiding voor het onderzoek zijn de vele vragen die Vereniging Eigen Huis van leden krijgt over het uitbesteden van klussen in en rond het huis. Via het meldpunt wil de vereniging de knelpunten opsporen. Daarnaast zullen bouwkundigen van de vereniging bij enkele woningen de kwaliteit van het geleverde werk beoordelen. Daarbij wordt ook nagegaan of verbouwing overeenkomstig de gemaakte afspraken is uitgevoerd. Het meldpunt Verbouwingsperikelen is te vinden op www.eigenhuis.nl/meldpuntverbouwen


Noot voor de redactie,