Provincie Overijssel

Opsteker voor sterke sociale voorzieningen Twente

Voor het verbeteren van de sociale infrastructuur op het platteland in Noordoost-Twente stelt het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit een bedrag van ⬠400.000,-- euro beschikbaar. Een opsteker voor de gemeenten en de provincie die al geruime tijd bezig zijn om de bedrijvigheid en de sociale samenhang op het platteland te versterken en dit een plaats gaven in onder andere het Reconstructieplan.

De provincie en de gemeenten zijn blij dat het ministerie van LNV nu ook de sociale component in plattelandsontwikkeling ondersteunt en zelfs met een bijdrage komt. Deze bijdrage wordt gebruikt voor de eerste fase van het omvangrijke project âversterking van sociale infrastructuur in Noordoost-Twenteâ.

Met dit project worden in de kleine kernen voorzieningen als een kulturhus, servicewinkel, sportvoorziening of een zorgpost gerealiseerd, maar is er ook aandacht voor de sociale banden tussen mensen: naoberschap, project dagindeling voor naschoolse opvang, peuterspeelzalen of de ontwikkeling van cultuur-historische routes. Voor dit hele programma wordt de komende jaren ruim 5 miljoen euro uitgetrokken, waarvan de provincie vanuit reconstructie en de vitaliteitsregeling, cultuur- en welzijnsubsidies ⬠1.720.000,-- bijdraagt.

In het project werken de gemeenten, provincie en deskundige organisaties zoals ARCON, NIZW en het projectenbureau Kulturhus samen.