Ingezonden persbericht

Hardenberg, 01 oktober 2006

Met Huub van der, Lubbe Daniël Lohues en Barry Hay
UNIEK CONCERT CUBY AND THE BLIZZARDS IN HARDENBERG

Hardenberg-, Podiumdirecteur Herman Potgieter nam onlangs het voortouw in, wat nu blijkt, een uniek muziekproject. De achterliggende gedachten: Harry 'Cuby' Muskee is onlangs 65 geworden en blueslegende Cuby and the Blizzards bestaat dit jaar 40 jaar. Naar aanleiding daarvan bedacht Jan Douwe Kroeske's productiemaatschappij 'Double 2' de onlangs uitgebrachte dvd-documentaire "C+B, 40 jaar de blues". De regionale omroep RTV Oost wilde best wat met het jubileum van C+B doen en Cuby-manager Henk Aa zag dat het goed was. Herman Potgieter deed een vruchtbare poging de vier partijen bij elkaar te brengen en binnen een uur was men er uit! De Nederlandse bluesband Cuby and the Blizzards krijgt de eer die haar toekomt.

De regionale omroep en Podium Hardenberg bombarderen week 41 (van 9 tot en met 13 oktober) tot Cubyweek. Elke werkdag om 23.21 uur zal een deel van de tv-documentaire "C+B, 40 jaar de blues" worden uitgezonden, world wide te bekijken op www.rtvoost.nl. Bijna iedereen komt hierin aan het woord, van ex vrouwen/vriendinnen tot managers oud bandleden. Aan de documentaires, geregisseerd door Léon Verkade, is 2 jaar gewerkt. Radio Oost zal die week voor een belangrijk deel in het teken staan van Cuby en de Blizzards. De Cubyweek zal op zondagmiddag 15 oktober worden afgesloten met het unieke en eenmalige concert van Cuby and the Blizzards en de Cuby-vrienden Huub van der, Lubbe Daniël Lohues en Barry Hay. Van dit bijzondere concert wordt een backstage-reportage gemaakt die weer door TV Oost zal worden uitgezonden.

De voorverkoop voor het exclusieve, eenmalige concert van deze legendarische Nederlandse bluesband in Podium loopt als een trein. Uit alle windstreken komen inmiddels de aanvragen. Dat uniek affiche, welke bluesliefhebber en Cuby-fan komt daar nu niet op af? Nederland kan tijdens dit concert aantonen haar blueshelden tijdig te willen eren.

Alle informatie, ook ticketinfo, op www.podiumgroep.nl.

Einde persbericht.

Info voor de media:
Meer informatie, fotomateriaal, accreditaties en contacten met de organisatie kun je verkrijgen via initiatiefnemer Herman Potgieter (Podium Hardenberg) op 06-21588684.

---- --