Dienstenbond CNV

Outsourcing Callcentre Wehkamp
10-10-2006

Zoals u weet heeft Wehkamp het voornemen om de afdelingen Service Contacts en Sales Contacts van de afdeling TRC te gaan outsourcen. Afgelopen week hebben CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten een eerste gesprek gevoerd met de directie van Wehkamp over deze voorgenomen outsourcing.

Stand van zaken
Volgens de directie van Wehkamp verloopt het outsourcingsproces volgens schema. Momenteel wordt er een partner gezocht die de eerder genoemde bedrijfsonderdelen wil overnemen. Wehkamp stelt hoge eisen aan deze partner onder andere wat betreft locatiekeuze en bedrijfscultuur.

In november zal Wehkamp de definitieve keuze maken voor een partner. Er zal dan ook een adviesaanvraag bij de ondernemingsraad neergelegd worden. Als alles volgens plan gaat dan zullen in januari 2007 de eerste werknemers overgaan naar de nieuwe onderneming.

Wat zijn de gevolgen voor u?
Alle medewerkers van de genoemde afdelingen gaan over naar de nieuwe onderneming. Echter volgens de directie van Wehkamp zal het gros van de mensen ten behoeve van Wehkamp blijven werken.

Als u ten gevolge van een outsourcing bij een andere onderneming gaat werken dan heeft dit uiteraard de nodige gevolgen voor u. Een andere onderneming heeft bijvoorbeeld andere arbeidsvoorwaarden dan die u nu heeft. Om u als werknemer in deze situatie te beschermen is er de Wet Overgang Onderneming. In deze wet staat een aantal garanties voor u als werknemer. Deze garanties liggen bijvoorbeeld op het vlak van arbeidsovereenkomst, werkgelegenheid, salariëring en het meenemen van dienstjaren. Tevens bestaat de mogelijkheid dat de bonden een sociaal plan met uw werkgever afspreken. In dit sociaal plan staan afspraken over hoe u gecompenseerd wordt indien u nadeel ondervindt van de outsourcing. CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten volgen het proces op de voet en hebben regelmatig overleg met de directie van Wehkamp. Om het proces goed te kunnen volgen, en om uw belangen in deze zo goed mogelijk te behartigen hebben wij u nodig. Graag horen wij uw opmerkingen of ideeën van de werkvloer!

Neem contact op met uw bestuurder Agostino Di Giacomo Russo tel 055 577 24 40 of per e-mail: a.digiacomorusso@cnvdibo.nl