Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Floris van Assendelft wint Open Rapidtoernooi SV Dr. Max Euwe

Na het jubileumtoernooi van vorig jaar is afgelopen zaterdag voor de tweede keer het Open Rapidtoernooi van SV Dr. Max Euwe gehouden. Met een deelnemersaantal van 56, waaronder achtt6ien 2000+-ers en één IM, is de organisatie dus zeer tevreden. Ook was een aantal huisschakers voor het toernooi enthousiast gemaakt, wat de populariteit van het schaakspel natuurlijk alleen maar ten goede kan komen.

Het toernooi is overtuigend gewonnen door Max Euwe-lid Floris van Assendelft met 6½ uit 7. Ironisch genoeg stond Floris zijn enige halfje af tegen clubgenoot Marco van Veen in de eerste ronde. Floris kwam zelfs goed weg met het halfje! Hij herstelde zich goed en na vijf ronden was dit nog steeds het enige verloren halve punt. In de zesde ronde won Van Assendelft zelfs van IM Alexander Kabatianski. In de slotronde wist hij clubgenoot Tim Lammens door de tijd te drukken.

Tweede werd titelverdediger Sjef Reinaarts met 6 uit 7. Sjef verloor alleen in de derde ronde van Renze Rietveld. Diezelfde Renze wist ook nog een halfje van IM Alexander Kabatianski af te snoepen, waardoor deze op de derde plaats eindigde.
Jasper de Jong

---

Eindstand en foto's NK bedrijven

De volledige eindstand en foto's van het Nederlands Kampioenschap voor Bedrijven zijn geplaatst op de site van organisator CBS. U treft deze hier aan.

---

Geslaagd trainingsweekend voor de jeugd in 's Gravenzande

In het afgelopen weekend is in het Zuidhollandse 's Gravenzande een geslaagd trainingsweekend voor de jeugd gehouden. Een uitgebreid verslag van deze bijeenkomst kunt u hier lezen.
---