Noodzakelijk, maar soms moeizaam samenwerken wordt beloond

Balans

Pia Dijkstra reikt Balans Award uit

Ouders en leerkrachten kunnen lang niet altijd samen door één deur. Onbegrip en belangenverschillen staan samenwerking soms zeer in de weg. Dat is althans het beeld dat de media ons nog al eens schetst. Daarom wordt dit jaar voor de tweede maal de Balans Award uitgereikt. De Balans Award is een initiatief van de Landelijke Vereniging Balans en is een erkenning voor ouders en leerkrachten die succesvol samenwerken en daarmee de belangen van de kinderen laten gelden boven competentie- en meningsverschillen.

Samenwerken, samen nomineren, samen jureren
De jaarlijkse Balans Award staat in het teken van samenwerking tussen ouders en leerkrachten. Hetzelfde geld voor de jury. Een breed samengestelde jury van leerkrachten en ouders kiezen onder leiding van Pia Dijkstra de ontvangers van de onderscheiding. Ook het nomineren is door zowel ouders als leerkrachten gedaan Vanuit het hele land zijn reacties binnengekomen op www.balansdigitaal.nl.

De uitreiking
Op 12 oktober reikt tv-presentatrice Pia Dijkstra de prijs uit in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De bijeenkomst duurt van 13.00 tot 14.00 uur. Enkele genomineerden en gastsprekers worden hier verwacht. Deze middag zal een mooie gelegenheid zijn om ervaringen uit te wisselen.

Vorig jaar waren de ontvangers: Marion, moeder van een tweeling Roy en Max met ADHD, de heren Kneepkens en Van Ekkendonk, vertegenwoordigers van De Stolberg te Eindhoven en de heren Dijstelbloem en Van Ham van het Rythoviuscollege in Eersel. Zij wisten door naar elkaar te luisteren en kleine aanpassingen te regelen een wereld van verschil te maken bij de begeleiding van Roy en Max.

Noot aan de redactie:

Balans is een ouderorganisatie die bemiddelt tussen gebruikers en aanbieders van zorg en onderwijs, met als doel het versterken van de maatschappelijke positie van kinderen en hun ouders (en omgeving) die te maken hebben met leer- ontwikkelings en/of gedragstoornissen.
De stoornissen waar Balans zich voor inzet, zijn bekend onder de namen ADHD/ADD, dyslexie, PDD-NOS, NLD, dyscalculie, DCD/dyspraxie, MCDD, ODD/CD en andere.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Ids Terpstra (directeur)
Landelijke Vereniging Balans
De Kwinkelier 39, 3722 AR Bilthoven
Tel: 030 22 55 050