Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

10-10-2006
Vervangen armaturen openbare verlichting op diverse locaties.

Op basis van een gehouden inspectie worden dit jaar circa 225 stuks versleten armaturen van de openbare verlichting vervangen. De werkzaamheden starten in week 43 van dit jaar en zullen circa 3 weken in beslag nemen.

Hoe gaan we het doen

· Vervangen armaturen erftoegangsweg type II (woonstraten): De nieuwe armaturen zijn voorzien van fluorescentielampen die "wit licht" geven (PLL). De bestaande armaturen zijn veelal voorzien van lagedruknatriumlampen (SOX) die "oranje geel" licht geven. Het nadeel van deze lampen is dat er geen kleurherkenning mogelijk is. Het toepassen van wit licht in woonstraten bevorderd de sociale veiligheid. De nieuwe armaturen zijn dimbaar dat wil zeggen dat deze na 23.00 uur ( avond/nachtschakeling) in lichtvermogen terug zullen gaan. Dit om energie te besparen.

· Vervangen armaturen erftoegangsweg type I (ontsluitingsweg): De nieuwe armaturen zijn voorzien van lampen die een "zacht geel licht" geven (SON) waarbij kleurherkenning mogelijk is. Deze armaturen zijn niet dimbaar maar blijven na 23.00 uur wel branden.

Wie gaat het doen
De werkzaamheden zijn opgedragen aan de firma Essent Ligthing BV uit Maasbracht als hoofdaannemer. De feitelijke werkzaamheden worden uitgevoerd door de onderaannemer de firma Nijkamp uit Breda.

Planning
Gestart wordt in week 44 in Steensel waarbij in onderstaande straten armaturen worden vervangen. Deze werkzaamheden nemen ongeveer 10 dagen in beslag.
Hoogeind
Weverstraat
Grote Akker
Van Kriekenbeeckhof
Molenpad
Boterbocht
Heuveleind
Kerkdijkje
Kerkdreef
Bussereind
Koppelen
Genderweg
Hees
Eindhovenseweg
Knegselseweg
Riethovenseweg
Stevert

In week 46 wordt gestart in Knegsel waarbij in onderstaande straten armaturen worden vervangen. Deze werkzaamheden nemen ongeveer 2 dagen in beslag.
Antwerpsebaan
Breemakkerweg
D'n Alleman
Eikenbocht
Het Groen
Kermisterrein
P-plaats van Buul
Schutsboomstraat

Vragen/opmerkingen etc.
Voor vragen en/of opmerkingen omtrent de uitvoering kunt u contact opnemen met:

· de heer G.H.M. Verdonschot projectleider OV regio Zuid van Essent Ligthing telefonisch bereikbaar onder 06-54236150. de heer L.F. Meijer van de afdeling Ruimtelijk Beheer telefonisch bereikbaar onder nummer 0497-531356. E-mail f.meijer@eersel.nl