Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 10 oktober 2006

Man aangehouden voor huisvredebreuk

BREDA: Aan de Kruisvoort is maandagmiddag een 41-jarige inwoner van Prinsenbeek aangehouden. De man was afgelopen zaterdag betrapt bij een poging om iets uit de winkel mee te nemen en kreeg toen namens de onderneming een winkelverbod uitgereikt. Maandag rond 16:00 uur lapte hij dat verbod aan zijn laars en stapte de winkel binnen. Winkelpersoneel hield hem aan en droeg de man over aan de politie. De politie heeft hem voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het openbaar ministerie heeft de Prinsenbeker een boete gegeven van 130 euro. In de loop van de middag is hij na betalen van de boete op vrije voeten gesteld.

Raam op een kier levert ongewenst bezoek op

BREDA: Maandagavond meldde een 30-jarige bewoner van de Kesterenlaan dat er uit zijn woning goederen waren gestolen. De dader is maandag tussen 09:30 en 22:30 uur de woning binnengeklommen via een doucheraam dat op een kier openstond. Uit de woning zijn een geldbedrag, een dvd-speler en sieraden gestolen. De technische recherche is gevraagd sporenonderzoek uit te voeren.

Politie houdt tweetal aan met gestolen verkeersborden

BREDA: In de nacht van maandag op dinsdag zijn aan de Fellenoordstraat twee 23-jarige inwoners van Breda aangehouden. Surveillerende agenten zag het tweetal rond 02:15 uur met verkeersborden lopen over de Fellenoordstraat. Bij het zien van de politie werden de borden weggezet. Het duo had de verkeersborden aan de Markendaalseweg gestolen en kon zich niet legitimeren. Na verhoor zijn de Bredanaren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op ter zake diefstal. Voor het niet kunnen legitimeren kregen zij direct een bekeuring mee naar huis.

Viertal aangehouden met bolletjes cocaïne

BREDA: Maandagmiddag heeft de politie aan de Crogtdijk vier inzittenden van een personenauto aangehouden. Surveillerende agenten hielden het viertal vanaf de Slingerweg in de gaten, omdat het vermoeden bestond dat er vanuit de auto drugs zou worden gedeald.

Het gaat om drie inwoners van Breda van 32, 39 en 47 jaar en een 23-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats. Naast de auto werd een zakje met 15 bolletjes cocaïne gevonden. De drugs zijn in beslag genomen. De vier verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De 23-jarige vrouw is na verhoor overgedragen aan de vreemdelingenpolitie in verband met haar status als ongewenst vreemdeling. De drie mannen zijn na verhoor in de loop van dinsdagmiddag heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw aangehouden in belastingkantoor

BREDA: In het belastingkantoor aan de Gasthuisvelden is dinsdagmorgen een 29-jarige inwoonster van Breda aangehouden. De vrouw gedroeg zich op agressieve wijze tegenover het personeel van de belasting en weigerde het gebouw te verlaten, toen haar de deur werd gewezen. De Bredase was naar het belastingkantoor gekomen om een zaak tussen de belasting en haar te regelen. Toen zij echter niet kon worden geholpen met haar probleem ging zij amok staan maken bij de balie van het kantoor. De gewaarschuwde politie hield haar aan voor
lokaalvredebreuk, toen zij in het bijzijn van de agenten het gebouw ook nog niet wenste te verlaten. Na verhoor is de vrouw met een dagvaarding heengezonden.

Politie houdt snelheidscontroles

ETTEN-LEUR: Aan de Lage Vaartkant heeft de politie dinsdag een snelheidscontrole gehouden met behulp van de lasergun. Agenten schreven 17 bekeuringen uit, twee daarvan voor het niet handsfree bellen in de auto. 15 automobilisten kregen een proces-verbaal voor overschrijding van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/u.

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdag aan de Liesbosweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 847 gecontroleerde automobilisten reden er 120 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

BREDA: De politie heeft dinsdag aan de Ulvenhoutselaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 1423 gecontroleerde automobilisten reden er 81 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Auteur: Henk Snepvangers