Gemeente Coevorden

Vanaf 15 oktober stopt lijn 27 aan de Provinciale weg bij Oosterhesselen!

Nieuwe bushaltes aan de Provinciale weg voor buslijn 25 (Zweeloo-Oosterhesselen-Coevorden) en voor buslijn 27 (Hoogeveen-Oosterhesselen-Zweeloo-Emmen) vervangen de haltes in de dorpskern.

Waarom nieuwe haltes?
Voor veel gemeenten is het vernieuwen van haltes in de oude dorpskernen een lastige en dure klus. De Provincie Drenthe, wegbeheerder van de N854 en verantwoordelijk voor de aanleg van nieuwe haltes, ondersteunt de gemeente Coevorden bij de realisatie van nieuwe haltes aan de N854.
Ook in Oosterhesselen is het niet mogelijk, qua ruimte en qua financiën, om de oude haltes in de dorpskern om te bouwen tot toegankelijke haltes die aan alle nieuwe richtlijnen en voorwaarden voldoen.
De bestaande haltes in de dorpskern van Oosterhesselen worden daarom vanaf zondag 15 oktober vervangen door twee paar nieuwe haltes aan de Provinciale weg, één bij de Geserweg, ten noorden van de rotonde (voor buslijnen 25 en 27) en één bij de aansluiting op de Burgemeester De Kockstraat (buslijn 25). Reizigers van lijn 27 kunnen vanaf die datum in- en uitstappen bij de nieuwe halteparen bij de Geserweg.

Arriva, de vervoerder van lijn 27, zal enkele dagen voor 15 oktober de oude halteborden afdekken om reizigers te attenderen op de gewijzigde situatie.

Bij de nieuwe haltes kunnen reizigers beschut wachten op de bus en komt er een handige stallingsmogelijkheid voor fietsen.

Wat als de halte te ver weg is? Voor sommige reizigers liggen de nieuwe haltes gunstiger, voor sommigen iets ongunstiger. Bij de haltes kunnen fietsen veilig gestald worden. Als de halte te ver weg is om lopend of per fiets te bereiken, kan gebruik worden gemaakt van de Regiotaxi, die, tegen een gereduceerd tarief, reizigers van deur tot deur of van deur tot halte brengt.

Meer informatie?
Informatie over vertrek- en aankomsttijden van de lijnen 25 en 27, alsook van alle andere lijnen, is te verkrijgen via www.connexxion.nl (lijn 25), www.arriva.nl (lijn 27) of www.9292OV.nl, of telefonisch via 0900-9292. Informatie over de Regiotaxi via 0524-29 80 30.