Gaan de traditionele media de lezer/kijker verliezen?

Corner-stone

Het medialandschap staat op zijn kop. De landelijke dagbladen kampen met teruglopende oplages, terwijl veel regionale kranten al van het toneel zijn verdwenen. De publieke omroep probeert het tij te keren door herverdeling van de netten. Gaan de traditionele massamedia de lezer/kijker verliezen? Wie of wat vult het gat? Halen we in de toekomst het nieuws van internet, van weblogs?

Tijdens het 12e Praktijkcongres Succesvol Persbeleid op dinsdag 10 oktober komen de actuele ontwikkelingen aan het mediafront uitgebreid aan de orde. Henk Blanken (Dagblad van het Noorden) en Mark Deuze (Indiana University) geven hun visie op de strijd tussen traditionele en nieuwe media. Waarna exponenten van beide bloedgroepen in discussie gaan, met o.m. Pieter Broertjes (de Volkskrant), Ton F. van Dijk (Publieke Omroep), Arjan Dasselaar (freelance journalist) en Paul Molenaar (Ilse Media Groep).

Paul Witteman tekent wederom voor het dagvoorzitterschap. Andere sprekers zijn o.m. Bram Moszkowicz, Marc Chavannes (NRC Handelsblad), Raymond Salet (Rabobank), John van den Heuvel (Dagblad De Telegraaf, RTL Boulevard, Bureau Misdaad), ABVAKABO FNV, Kay van de Linde, Bart Jochems (Elias Communicatie), McDonald's Nederland, Hogeschool INHOLLAND, Ronald Plasterk (Buitenhof), NOS Journaal, Frits Huffnagel (Gemeente Den Haag) en EenVandaag.

Instapdag Opbouw & onderhoud van uw persnetwerk
Op maandag 9 oktober vindt een Instapdag plaats over Opbouw & onderhoud van uw persnetwerk. Deze dag o.l.v. Maria Henneman (voorheen hoofdredacteur Netwerk) is speciaal bedoeld voor persvoorlichters die nog niet zo lang in deze functie werkzaam zijn.

Masterclass persbeleid in crisissituaties
De Masterclass Persbeleid in crisissituaties van de media-experts Charles Huijskens & Dig Istha vindt plaats op woensdag 11 oktober. Een intensieve eendaagse workshop, bestemd voor persvoorlichters die ook in slechte tijden de touwtjes in handen willen houden.

Voor meer informatie en/of foto's:
Corner-Stone (Marie-Louise Geenen): 023-5421926
Email: marie-louise.geenen@corner-stone.nl of www.corner-stone.nl